ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Τεκμήρια – λαιμητόμος πολυτεκνικών επιδομάτων

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2018 15:11

Στα επιδόματα τέκνων και τα εμπόδια που δημιουργούν τα τεκμ

ήρια διαβίωσης αναφέρεται σε ανοικτή επιστολή-διαμαρτυρία, με κοινοποίηση στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, καθώς και τους βουλευτές του νομού, ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λάρισας.

Μεταξύ άλλων γράφει:

«Τον περασμένο Ιανουάριο όταν ψηφίσθηκε ο νόμος για το νέο επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ που αντικατέστησε τα οικογενειακά επιδόματα, σύσσωμος ο πολυτεκνικός κόσμος εξέφρασε την πλήρη αντίθεση του, γιατί ναι μεν αυξανόταν, όπως έλεγε η υπουργός, το σχετικό κονδύλι τα επιδόματα κατά 260 εκ. ευρώ, αλλά από την άλλη τα έχαναν οι οικογενειάρχες με πολλά παιδιά και τα έπαιρναν αυτοί που είχαν 1 με 2 παιδιά! Βέβαια τότε η κ. Φωτίου για να χρυσώσει το χάπι είπε: «Θα έρθουν αντίμετρα…». Της απαντήσαμε τότε: «Σαν αυτά που περιμέναμε για την κατάργηση του φόρου πολυτελείας στα πολυτεκνικά I.X που όλοι αναγνωρίζουν το δίκαιο μας, αλλά ο φόρος αυτός ακόμη να αλλάξει!».

 Εμείς απλά καταλαβαίνουμε ότι σε όσους μειώθηκαν τα επιδόματα θα δώσει η κ. Φωτίου, για το 2018 και μόνο, μία μερίδα ζεστά γεμιστά, για τους υπόλοιπους όμως  που θα τους κοπεί τελείως θα έχουν τη ρετσινιά του εύπορου - εφοπλιστού πολύτεκνου με βίλες (όπως τους αποκάλεσε ο έτερος «αριστερός» κ.Σταθάκης)!

 Φωνάζαμε, επίσης, για τις παγίδες που κρύβουν τα τεκμήρια διαβίωσης στην τσέπη των φορολογουμένων. Λέγανε τότε τα ΜΜΕ: «Με ποιους τρόπους οι «αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης» υποχρεώνουν εκατομμύρια φορολογούμενους να πληρώνουν υπέρμετρα υψηλά ποσά φόρων, να χάνουν απαλλαγές και κοινωνικά επιδόματα…». Τελικά δυστυχώς δικαιωθήκαμε. Χιλιάδες οικονομικά αδύναμοι φορολογούμενοι χάνουν κοινωνικά επιδόματα που δικαιούνταν, παρά το γεγονός ότι έχουν πολύ χαμηλά πραγματικά εισοδήματα, επειδή το εισόδημά τους με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης διαμορφώνεται σε επίπεδα υψηλότερα των εισοδηματικών ορίων που ισχύουν για την είσπραξη των επιδομάτων.

Παιδί φοιτητής πολύτεκνου οικογενειάρχη 5 τέκνων πέρυσι καλοκαίρι του 2017 εργάσθηκε για 40 ημέρες σε εργοστάσιο συσκευασίας φρούτων. Αναγκάσθηκε να εργασθεί και έλαβε περί τα 1.000 ευρώ. Εργάσθηκε (δεν εγκλημάτησε), που αντί να ξεκουραστεί αποφάσισε να βοηθήσει οικονομικά το σπίτι του, αλλά και ο ίδιος να βγάλει το χαρτζιλίκι του και να αισθάνεται το καλοκαίρι λίγο πιο άνετα…

Υπολόγισε όμως χωρίς τον ξενοδόχο, διότι το ανάλγητο κράτος, η μητριά πολιτεία έκανε πάλι το θαύμα της!

Το …χαρτζιλίκι που έλαβε προσμετρήθηκε στο συνεισόδημα της οικογένειας, και για λίγα ευρώ παραπάνω δεν επιτρέπεται στην οικογένεια να συμπληρώσει το Α21 με αποτέλεσμα ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΤΕΚΝΩΝ! Επίσης η οικογένεια αυτή για τον ίδιο λόγο αποκλείεται από το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ... Κατά τα άλλα οι πολύτεκνοι έχουν τη ρετσινιά από τη ΔΕΗ και τη διατηρεί αυτή μέχρι σήμερα στις αποδείξεις της, ότι οι ΥΚΩ οφείλονται στους πολύτεκνους (αφού το πολυτεκνικό τιμολόγιο καταργήθηκε).

Καλούμε κάθε ευαισθητοποιημένο βουλευτή αυτής της χώρας να επιληφθεί του θέματος φέρνοντάς το στη Βουλή και προς κάθε αρμόδιο που είχε τη μεγάλη ιδέα να προβεί στη ρύθμιση αυτή!».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass