Έρχονται προσλήψεις χιλιάδων ανέργων

ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΚΠΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ 10 ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ Μ. ΚΑΡΑΜΕΣΙΝΗ

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2018 22:14
Για την ουσιαστική αναβάθμιση του θεσμού της Μαθητείας μίλησε στη συνέλευση εκπαιδευτικού προσωπικού των Επαγγελματικών Σχολών του ΟΑΕΔ Θεσσαλίας η κ. Καραμεσίνη Για την ουσιαστική αναβάθμιση του θεσμού της Μαθητείας μίλησε στη συνέλευση εκπαιδευτικού προσωπικού των Επαγγελματικών Σχολών του ΟΑΕΔ Θεσσαλίας η κ. Καραμεσίνη

Την πρόσληψη 10 νέων εργασιακών συμβούλων στο ΚΠΑ Λάρισας και την έναρξη εντός της ερχόμενης εβδομάδας του μεγάλου προγράμματος του ΟΑΕΔ που αφορά στην πρόσληψη συνολικά 15.000 ανέργων νέων 18-29 ετών, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού ή κοινωνικού τομέα της οικονομίας, προανήγγειλε χθες η διοικήτρια του Οργανισμού.

Η κ. Μαρία Καραμεσίνη, που μίλησε στη συνέλευση εκπαιδευτικού προσωπικού των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ) Μαθητείας του ΟΑΕΔ στη Θεσσαλία τόνισε πως επίκειται εντός των προσεχών ημερών η πρόσληψη 335 εργασιακών συμβούλων σε όλη την χώρα εκ των οποίων οι 10 προορίζονται για το Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης της Λάρισας και εμφανίστηκε αισιόδοξη για τις προοπτικές επέκτασης της μαθητείας τα επόμενα χρόνια λόγω ανάκαμψης της οικονομίας και της θεσμοθετημένης συνεργασίας των υπουργείων Παιδείας και Εργασίας, του ΟΑΕΔ και των κοινωνικών εταίρων.

Η κ. Καραμεσίνη αναφέρθηκε εκτενώς στις πρωτοβουλίες που έχει λάβει ο ΟΑΕΔ, τα τελευταία χρόνια, για την αναβάθμιση της μαθητείας και γενικότερα, της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

"Οι πολιτικές που σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται την τελευταία τριετία από την παρούσα κυβέρνηση, επιδιώκουν την ουσιαστική αναβάθμιση του θεσμού της Μαθητείας και, γενικότερα, της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, τόνισε χαρακτηριστικά καθώς υπηρετούν τρεις στόχους, τη μείωση της μαθητικής διαρροής, την αξιοπρεπή εργασιακή-επαγγελματική ένταξη των νέων και την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας".

 "Η ποιότητα των προγραμμάτων σπουδών, η διασύνδεση της ΕΕΚ με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας σε επαγγελματικές ειδικότητες και δεξιότητες και η ρύθμιση του πλαισίου της μαθητείας στο χώρο εργασίας, αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες αναβάθμισης της ΕΕΚ στη χώρα μας" επισήμανε σε άλλο σημείο της ομιλίας της.

 Νωρίτερα και σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους και ενώ είχε προηγηθεί μια κατ΄ ιδίαν ενημέρωσή της από την περιφερειακή διευθύντρια του ΟΑΕΔ Ολγα Τσιούρβα, η κ. Καραμεσίνη έκανε αναφορά στα προγράμματα απασχόλησης που προωθεί ο Οργανισμός.

Όπως υπογράμμισε την ερχόμενη εβδομάδα θα προκηρυχθεί το πρόγραμμα για προσλήψεις 15.000 πτυχιούχων ανέργων έως 29 ετών και θα ακολουθήσουν εντός του β΄15νθημέρου του Ιουλίου το πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης σε 276 Δήμους της χώρας, ενώ μέσα στον Αύγουστο θα ακολουθήσει το πρόγραμμα απασχόλησης στα Κέντρα Υποδοχής και Φιλοξενίας Προσφύγων και η «πρόσληψη ανέργων σε θέσεις εργασίας που θα υποστηρίζουν τη λειτουργία αυτών των Κέντρων». Στη συνέχεια θα προκηρυχθεί το πρόγραμμα πρόσληψης σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για νέους πτυχιούχους και μεταπτυχιακούς.

Σχετικά με το πρώτο πρόγραμμα, η δημόσια πρόσκληση του οποίου θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, να σημειώσουμε πως θα αφορά σε συνολικά 15.000 ανέργους 18-29 ετών, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού ή κοινωνικού τομέα της οικονομίας. Η προκήρυξη σε πρώτη φάση θα αφορά 10.000 ανέργους και το φθινόπωρο θα ακολουθήσει η δεύτερη προκήρυξη για 5.000

Όπως είπε η κ. Καραμεσίνη οι 6.000 θέσεις θα αφορούν ανέργους έως 29 ετών, με έμφαση σε πτυχιούχους ανωτάτων ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, ενώ οι υπόλοιπες 4.000 θέσεις θα αφορούν νέους μη πτυχιούχους. To πρόγραμμα προβλέπει επιδότηση έως και 500 ευρώ τον μήνα για απασχόληση τουλάχιστον 15 μηνών . Οι επιχειρήσεις/φορείς θα επιχορηγηθούν για τμήμα του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους. Η διάρκεια της επιχορήγησης θα είναι μεγαλύτερη, εάν ο εργοδότης προσλάβει μακροχρόνια ανέργους και δικαιούχους ΚΕΑ. Αναλυτικά το πρόγραμμα ορίζει το ποσό επιχορήγησης στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τα 400 ευρώ μηνιαίως για τους νέους έως 25 ετών και τα 500 ευρώ για τους νέους άνω των 25 ετών. Ωφελούμενοι του προγράμματος θα είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ τουλάχιστον τρεις μήνες, μακροχρόνια άνεργοι, εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για τουλάχιστον 12 μήνες και άνεργοι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για τουλάχιστον μία ημέρα πριν από την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2, δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

 

Του Γιώργου Νούλη

(Φωτ. Βασ. Ντάμπλης)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass