Μισάνοιχτη η αγορά, παρών το ΠΑΜΕ

Οι υψηλές θερμοκρασίες έστειλαν τους Λαρισαίους στα παράλια

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2018 22:15

Οι υψηλές θερμοκρασίες και η ζέστη, που επικρατούσαν χθες στη Λάρισα οδήγησαν τους περισσότερους στα παράλια, ενώ κι αυτοί που έμειναν πίσω προτίμησαν τη δροσιά του κλιματιστικού στο σπίτι.

Έτσι μειωμένη ήταν η εμπορική κίνηση στην αγορά της Λάρισας, χθες Κυριακή που λόγω εκπτώσεων τα καταστήματα, κυρίως τα πολυκαταστήματα ήταν ανοιχτά, ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας είχε προτείνει στα εμπορικά καταστήματα-μέλη του να παραμείνουν κλειστά. Ωστόσο το δίωρο 12-2, τα ανοιχτά καταστήματα, κυρίως στο κέντρο της πόλης αποτέλεσαν ορμητήριο για όσους αποφάσισαν να βολτάρουν, ενώ ελάχιστοι μετά την… οφθαλμοθεραπεία κατέληξαν στα ταμεία για αγορές.

Μειωμένη ήταν και η συμμετοχή της αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ και του Συλλόγου Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων νομού Λάρισας, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από καταστήματα που ήταν ανοιχτά.

Σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων αναφέρεται ότι:

«...Η Κυριακή αργία αποτελεί κατάκτηση της εργατικής τάξης και η κατάργησής της είναι μαχαίρι στην καρδιά των εργαζομένων στο εμπόριο, καθώς τορπιλίζει και αποδιοργανώνει την κοινωνική, οικογενειακή και προσωπική ζωή μας. Μπαίνει επιπλέον εμπόδιο στη μητρότητα, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο τις γυναίκες που αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία του κλάδου.

... Δεν υπάρχει άλλος δρόμος περά από την οργανωμένη δράση. Να σπάσει ο φόβος από τις εργοδοτικές πιέσεις και την τρομοκρατία, η λογική του «δεν γίνεται τίποτα». Αν δεν απαντήσουμε αγωνιστικά, τα μικρά βήματα προς τα πίσω θα γίνουν άλματα. Καλούμε σε οργάνωση στο σωματείο εμποροϋπαλλήλων για να αποκρούσουμε ενιαία την επίθεση σε κάθε χώρο δουλειάς. Να δυναμώσουν το σωματείο παντού. Όπου δρα το σωματείο, υπάρχουν αποτελέσματα, δημιουργούνται εμπόδια σε εργοδοτικές αξιώσεις, υπάρχουν κατακτήσεις. Στο χέρι όλων μας είναι αυτές να πολλαπλασιαστούν, να παλέψουμε για τη ζωή μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass