Σύσταση επιχειρήσεων σε χρόνο-ρεκόρ!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

Δημοσίευση: 18 Ιουλ 2018 15:06
Μόλις 13 λεπτά της ώρας θα είναι αρκετά για να ιδρυθούν οι μονοπρόσωπες ΙΚΕ Μόλις 13 λεπτά της ώρας θα είναι αρκετά για να ιδρυθούν οι μονοπρόσωπες ΙΚΕ

Σε μόλις 13 λεπτά θα είναι δυνητικά εφικτή η ίδρυση των επιχειρήσεων, από τη στιγμή που θα τεθεί σε εφαρμογή η Ηλεκτρονική Υπηρεσία Μιας Στάσης (e-ΥΜΣ) του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Προφανώς και ο χρόνος αυτός είναι ιδανικός, ωστόσο σε κάθε περίπτωση, η ίδρυση μιας επιχείρησης θα μπορεί να γίνει εντός κάποιων ωρών ή το πολύ μίας ημέρας. Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, με το νέο σύστημα, οι επιχειρήσεις απαλλάσσονται από ένα μεγάλο όγκο γραφειοκρατίας, αφού θα μπορούν να ιδρύονται ηλεκτρονικά. Μάλιστα, το νέο σύστημα, το οποίο είναι πρωτοποριακό ακόμα και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, θα είναι διασυνδεδεμένο με την ΑΑΔΕ, από την οποία η επιχείρηση θα λαμβάνει αυτόματα ΑΦΜ και με τον ΕΦΚΑ.

Η λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος θα ξεκινήσει στις 22 Ιουλίου και αρχικά με τον τρόπο αυτό θα μπορούν να ιδρυθούν οι μονοπρόσωπες ΙΚΕ. Έως το τέλος του έτους θα ιδρύονται ηλεκτρονικά και οι υπόλοιπες προσωπικές επιχειρήσεις, ενώ στο πρώτο εξάμηνο του 2019 θα είναι εφικτή η ίδρυση μέσω της e-ΥΜΣ και των κεφαλαιουχικών επιχειρήσεων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την ίδρυση μιας επιχείρησης μέσω της e-ΥΜΣ είναι η χρήση των πρότυπων καταστατικών. Σε διαφορετική περίπτωση, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να ακολουθήσουν τον «παραδοσιακό» τρόπο ίδρυσης, επισκεπτόμενες τις υπηρεσίες του Γενικού Εμπορικού Μητρώου στα επιμελητήρια, ή κάποιο συμβολαιογραφικό γραφείο στην περίπτωση που πρόκειται για τη σύσταση ΕΠΕ ή ΑΕ. Για τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του συστήματος, η ίδρυση των επιχειρήσεων θα είναι δωρεάν. Ωστόσο και μετά την παρέλευση του διαστήματος «ατέλειας», όσοι χρησιμοποιούν την e-ΥΜΣ θα έχουν έκπτωση της τάξεως του 70% σε σχέση με τα κόστη που καταβάλλονται για την ίδρυση μέσω των επιμελητηρίων ή των συμβολαιογράφων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass