Ξεκινά ο «μαραθώνιος» πληρωμών για τις δηλώσεις εισοδήματος

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ

Δημοσίευση: 31 Ιουλ 2018 15:06

Από σήμερα ξεκινά ο μαραθώνιος πληρωμών των δηλώσεων φόρου εισοδήματος του 2017.Περίπου δυόμισι εκατομμύρια φορολογούμενοι ως τώρα καλούνται να πληρώσουν πάνω από 3 δισ. ευρώ σε 1 ως 3 διμηνιαίες δόσεις, ή 1.250 ευρώ κατά μέσο όρο ο καθένας. Δεν αποκλείεται πάντως, όταν μπουν και οι τελευταίες δηλώσεις που παρέμειναν εκκρεμείς, ο μέσος όρος πρόσθετου φόρου να αυξηθεί ακόμα περισσότερο, αφού πριν 3 μήνες έδειχναν περίπου 600 ευρώ αλλά τώρα τα διπλάσια και παραπάνω.


Την ίδια στιγμή, ένας στους οκτώ ως τώρα λαμβάνει επιστροφή περίπου 440 ευρώ (335 εκατ. ευρώ για 759.000 πιστωτικά εκκαθαριστικά) ενώ 1 στους 2 (47%) δεν πληρώνει καθόλου πρόσθετο φόρο ούτε παίρνει επιστροφή (2,8 εκατομμύρια μηδενικά εκκαθαριστικά) γιατί πλήρωσαν προκαταβολικά όσα ακριβώς έπρεπε κατά την διάρκεια του 2017, μέσω παρακράτησης σε μισθούς, συντάξεις και λοιπές αποδοχές.
Μέχρι την περασμένη Παρασκευή πάντως, έλειπαν ακόμη 240.000 δηλώσεις Ε1 αλλά λόγω εκτάκτων  παρατάσεων ο πλήρης αριθμός των δηλώσεων μπορεί να αργήσει να συμπληρωθεί. Επίσης υποβλήθηκαν 3 εκατομμύρια δηλώσεις Ε2 για εισοδήματα από ακίνητα και σχεδόν 1,5 εκατομμύριο δηλώσεις Ε3 για εισοδήματα από επιχειρήσεις, «μπλοκάκια» και ελευθέρια επαγγέλματα.
Οι πυρόπληκτοι πάντως από την άλλη, θα αρχίσουν από τέλος Οκτωβρίου και κάθε μήνα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018, να πληρώνουν απανωτά όλους τους φόρους για τους οποίους δόθηκε παράταση για 3 μήνες ακόμα.
Έτσι, οι υπόλοιποι φορολογούμενοι θα πληρώσουν τον πρόσθετο φόρο είτε εφάπαξ είτε μέσω τριών δόσεων (με την προθεσμία της πρώτης να εκπνέει την Τρίτη 31 Ιουλίου, της δεύτερης την 28η Σεπτεμβρίου και της τρίτης την 30η Νοεμβρίου) ενώ οι πληγέντες θα πληρώσουν εφάπαξ.
Οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να επιμερίσουν την πληρωμή του φόρου σε περισσότερες δόσεις μέσω της χρήσης της πιστωτικής τους κάρτας ή μέσω της πάγιας ρύθμισης των 12 δόσεων  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass