Άνοιξε τελικά για τους συνταξιούχους η Εθνική της Αγιάς

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2015 19:32

 

 

(Γραφείο «Ε» στην Αγιά)

Άνοιξε τις πόρτες του τελικά σήμερα περίπου στις 10:30 το πρωί, προς μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη όλων, το υποκατάστημα της Εθνι­κής Τράπεζας στην Αγιά, ώστε να εξυπηρετηθούν οι συνταξιούχοι της περιοχής και όχι μόνο, οι οποίοι δεν διαθέτουν κάρτες ανάληψης χρημά­των από τα ΑΤΜ.

Η αρχική ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας, που εξεδόθη το με­σημέρι της Τρίτης, σχετικά με το ποια 250 εκ των υποκαταστημάτων της θα ήταν χθες ανοιχτά σε όλη την Ελλάδα, δεν περιελάμβανε αυτό της Αγιάς. Νεώτερη, όμως, λίστα, με 280 αυτή τη φορά υποκαταστήματα, που ανακοινώθηκε χθες από τη διοίκηση του χρηματοπιστωτικού ιδρύμα­τος, περιελάμβανε και την Αγιά. Άμεσα, με τη νέα εντολή, το υποκατά­στημα μπόρεσε να λειτουργήσει, δίνοντας έτσι ανακούφιση σε ηλικιωμέ­νους όλων των Ταμείων που προσέτρεξαν να εισπράξουν έστω τα λίγα 120 ευρώ που δικαιούνται από το σύνολο των συντάξεών τους. Αρκετοί δε, ήταν αυτοί που κίνησαν και τη διαδικασία έκδοσης κάρτας ανάληψης, ώστε να μπορούν με την παραλαβή της να εξυπηρετούνται απρόσκοπτα από τα ΑΤΜ.

Το υποκατάστημα θα λειτουργήσει κανονικά αύριο Πέμπτη, όπως άλλωστε και μεθαύριο Παρασκευή, σύμφωνα πάντα με την ως τώρα ανακοίνωση της Τράπεζας, συνεχίζοντας να εξυπηρετεί μόνο συνταξιού­χους (όλων των Ταμείων) ή πληρεξούσιούς τους, των οποίων ο συνταξι­οδοτικός λογαριασμός τηρείται στην Εθνική, καθώς και τυχόν συνδικαι­ούχους στον συγκεκριμένο λογαριασμό.

Όσον αφορά το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, αυτό δεν άνοιξε καθόλου και συνεχίζει να μην περιλαμβάνεται στη λίστα των 250 υποκαταστημάτων ανά την Επικράτεια που επίσημα έχει ανακοινωθεί, οπότε, εκτός τυχόν νεωτέρας ανακοίνωσης, θα παραμείνει κλειστό και σήμερα, αλλά και αύριο Παρασκευή. Όσοι διαθέτουν κάρτα ανάληψης, μπόρεσαν να εξυπηρετηθούν από το ΑΤΜ, αλλά υπήρξε πάρα πολύ με­γάλο πρό­βλημα με πολλούς συνταξιούχους Αγιώτες, αλλά και προσερχό­μενους από τα γύρω χωριά, οι οποίοι, μην έχοντας κάρτα, δεν στάθηκε δυνατό να πάρουν αυτά που τους αναλογούν από τη σύνταξή τους. Η αγανάκτηση ήταν φανερή σε όσους έμειναν χωρίς χρήματα, αλλά ευτυ­χώς, παρόλη τη δικαιολογημένη πίκρα, την απογοήτευση ή τη στενοχώ­ρια όλων αυτών των πρωτόγνωρων που οι απόμαχοι της ζωής ξαφνικά καλούνται να βιώ­σουν, επικράτησε η ψυχραιμία.

Τέλος, ευνοημένοι της όλης κατάστασης μπορούν να θεωρηθούν πως ήταν αυτοί που πληρώθηκαν ή μάλλον καλύτερα όσοι πρόλαβαν να πληρωθούν από τα ΕΛΤΑ (τα χρήματα τελείωσαν από ένα σημείο και μετά), οι οποίοι πήραν και στο ακέραιο τις συντάξεις τους. Οι υπόλοιποι θα πληρωθούν κανονικά σήμερα και αύριο.

  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass