Γραμματίδης: Ναι στην Ελλάδα μέσα στην ενωμένη Ευρώπη

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2015 20:00

Ναι στην Ελλάδα μέσα στην ενωμένη Ευρώπη, Ναι σε μία νέα πορεία" είναι το μήνυμα το πρώην προέδρου του Ελληνοαμαεμερικανικού επιμελητηρίου καιμ προέδρου της ΟΔΕΠ Γιάννου Γραμματίδη. «Τις τελευταίες μέρες, τονίζει σε χθεσινή ανακοίνωση, ζούμε καταστάσεις πού δεν ταιριάζουν με τα όνειρα, τις προοπτικές και την ιστορία του τόπου μας. Από την Δευτέρα το πρωί η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση οικονομικής και πολιτικής καραντίνας με κλειστές ουσιαστικά τράπεζες, αυστηρό έλεγχο κίνησης στο όποιο απόθεμα έχει απομείνει σε πολίτες κι επιχειρήσεις μετά από πέντε χρόνια δραματικής υπερφορολόγησης και μπροστά σε ένα άκρως παραπλανητικό και διχαστικό δημοψήφισμα. Η κατάσταση αυτή, προϊόν πολιτικής ανεπάρκειας δεκαετιών, αλλά και ασύντακτων, ανεύθυνων κι επικίνδυνων χειρισμών μίας κυβέρνησης με βαθειά ιδεοληπτικές προσεγγίσεις, βάζει σε άμεσο κίνδυνο την λειτουργία της οικονομίας, την συνοχή της κοινωνίας, την πορεία των εθνικών μας θεμάτων και, τελικά, την ιστορική θέση και τις προοπτικές της Ελλάδας μέσα στην ενωμένη Ευρώπη .

Πρακτικά, ανάμεσα σε πολλές άλλες συνέπειες, εμποδίζεται η ομαλή καταβολή συντάξεων, κινδυνεύει η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, παρεμποδίζεται η λειτουργία της αγοράς με τις επιχειρήσεις σε λειτουργικό αδιέξοδο και άμεσο κίνδυνο δραματικής αύξησης της ανεργίας, καταποντίζεται η τουριστική μας βιομηχανία, ενώ με την ολοκλήρωση του προγράμματος δανεισμού και με αδυναμία τήρησης των υποχρεώσεων της χώρας, κινδυνεύουμε με άμεση επέλευσης χρεωκοπίας. Η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται από την ανεπάρκεια του πολιτικού προσωπικού της χώρας πού φέρει ακέραια την ευθύνη για την σημερινή τραγική της κατάσταση και πού συνεχίζει να αναλίσκεται σε άγονες εσωτερικές συγκρούσεις και παλαιοπολιτικές αντιπαραθέσεις, σε έναν ανούσιο αγώνα πολιτικής επιβίωσης βασισμένο στην ιδεολογία της «καρέκλας» με αποτέλεσμα τον εξευτελισμό της κοινοβουλευτικής λειτουργίας μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο πού το τίμησαν ιστορικές πολιτικές προσωπικότητες όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες άμεση προτεραιότητα πρέπει να αποτελεί η επιλογή ενός ηχηρού ΝΑΙ στην ευρωπαϊκή συνέχεια, προοπτική κι ασφάλεια της Ελλάδας. Ένα ΝΑΙ βασισμένο στην πεποίθηση ότι μπορεί να υπάρξει ένα νέο σχέδιο συμφωνίας με τους εταίρους μας πού να συνδυάζει την δημοσιονομική σταθερότητα, την ουσιαστική ανάπτυξη, την παροχή νέας ρευστότητας στη χώρα και την αναδιάρθρωση του χρέους της.

Καλούμε όλους ανεξαιρέτως να στηρίξουν ανεπιφύλακτα την ιστορική αυτή επιλογή. Την ίδια στιγμή όμως, η τελευταία περίοδος ανέδειξε με τον πιο έκδηλο τρόπο την άμεση ανάγκη του τόπου μας για μια νέα στιβαρή ηγεσία, ένα νέο, φρέσκο, καθαρό από το χθες, πολιτικό προσωπικό ικανό να βγάλει την Ελλάδα από το δραματικό της αδιέξοδο, με όραμα, δημιουργικότητα, συνέπεια και αξιοπιστία. Νέα πρόσωπα με νέο, υπερβατικό τρόπο σκέψης, ικανά να συνθέσουν και υλοποιήσουν ένα μακροχρόνιο σχέδιο ανάπτυξης πού να εξασφαλίζει την προοπτική για τους νέους ανθρώπους, την αξιοποίηση του κυρίαρχου ρόλου της γυναίκας, την στήριξη των συνταξιούχων, την ανασυγκρότηση της παραγωγικής μας βάσης μέσα από την ανταγωνιστική επιχειρηματικότητα κ την απελευθέρωση του δυναμικού των ανθρώπων μας, την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στους θεσμούς και την ανάκτηση της διεθνούς αξιοπιστίας κι αξιοπρέπειας της Ελλάδας πού έχει βαριά πληγωθεί. Μαζί με νέους κι άξιους ανθρώπους, γυναίκες κι άνδρες από όλη την Ελλάδα κι από όλο το φάσμα της κοινωνίας, με τεκμηριωμένη εμπειρία, γνώση κι επιτυχημένη προσωπική πορεία, πέρα από ιδεολογίες και διαχωρισμούς του χθες, είμαστε αποφασισμένοι να ξαναφέρουμε πίσω την αισιοδοξία στον λαό μας και να διεκδικήσουμε το μέλλον που αξίζει στα παιδιά μας. Στην ιστορική επέτειο της 24ης Ιουλίου 2015 θα κάνουμε όλοι μαζί ένα καινούργιο ξεκίνημα σε μια νέα πορεία για μια νέα Ελλάδα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass