Και με SMS ηλεκτρονικές απάτες

ΝΕΟ ΚΟΛΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ «ΚΛΕΨΟΥΝ» ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΤΟ E-BANKING

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2018 15:07

Και τα SMS στα κινητά τηλέφωνα έχουν επιστρατεύσει πλέον οι επίδοξοι ηλεκτρονικοί ληστές για να υποκλέψουν τα στοιχεία εισόδου στις υπηρεσίες e-banking των πελατών των τραπεζών.

Συγκεκριμένα, έχουν καταγραφεί περιστατικά υποκλοπής στοιχείων (Κωδικού Συνδρομητή, Μυστικού Κωδικού, Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας) μέσω της αποστολής παραπλανητικών μηνυμάτων όχι μόνο μέσω phishing e-mails, αλλά και μέσω sms.

Τα μηνύματα αυτά προτρέπουν τον παραλήπτη να ακολουθήσει σύνδεσμο που οδηγεί σε σελίδα, παρόμοια με αυτές των υπηρεσιών των τραπεζών, προκειμένου να εισαγάγει τα στοιχεία πρόσβασής του.

Το μόνο που έχουν να κάνουν οι παραλήπτες είναι να αγνοήσουν και να διαγράψουν αμέσως ύποπτα μηνύματα που τους προτρέπουν να δώσουν προσωπικά στοιχεία και περιέχουν συνδέσμους (links) ή συνημμένα αρχεία, χωρίς να προβούν σε οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια. Οι τράπεζες δε θα σας ζητήσουν ποτέ και με κανέναν τρόπο τους μυστικούς κωδικούς σας (π.χ. τηλεφωνικώς, μέσω sms ή e-mail). Είναι αυστηρώς προσωπικοί και δεν πρέπει να τους αποκαλύπτετε σε κανέναν.

Για οποιαδήποτε απορία ή εάν υποπτεύεστε ότι έχετε πέσει θύμα υποκλοπής, επικοινωνήστε με το τηλεφωνικό κέντρο της τράπεζας με την οποία συνεργάζεστε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass