Σύνταξη με δόσεις για όσους είχαν παράλληλη ασφάλιση

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2018 16:06

Με... δόσεις θα παίρνουν τις συντάξεις που δικαιούνται οι ασφαλισμένοι που είχαν παράλληλη ασφάλιση έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016 ενώ από το 2017 καταβάλλουν ενιαία εισφορά βάσει του συνολικού μισθού που αποκτούν από την άσκηση δύο ή περισσότερων δραστηριοτήτων. 

Όπως ανέφερε χθες ο «Ελεύθερος Τύπος» μισθωτοί και ελεύθεροι επαγγελματίες που πλήρωναν ταυτόχρονα εισφορές με παράλληλη ασφάλιση σε δύο Ταμεία (ΙΚΑ και ΟΑΕΕ) καθώς και γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι με διπλές εισφορές σε ΕΤΑΑ και Δημόσιο ή σε ΕΤΑΑ και Ταμεία ΔΕΚΟ ή τραπεζών, που έκαναν αιτήσεις συνταξιοδότησης εδώ και δυόμισι χρόνια μετά το νόμο Κατρούγκαλου, θα παίρνουν για αρχή τη μία σύνταξη και… στο μέλλον θα τους πιστώνεται το ποσό που αναλογεί από το δεύτερο Ταμείο.
Οι συντάξεις τους, όπως αναφέρει εσωτερικό έγγραφο του ΕΦΚΑ με ημερομηνία 30 Αυγούστου 2018 θα υπολογίζονται μόνο για το χρόνο ασφάλισης που έχουν διανύσει στον ένα φορέα, ενώ για τον «παράλληλο» χρόνο στον δεύτερο κύριο φορέα ασφάλισης δεν θα εκδίδεται απόφαση επειδή δεν έχει μπει σε λειτουργία το μηχανογραφικό σύστημα που θα υπολογίζει είτε τη δεύτερη σύνταξη είτε την ανάλογη προσαύξηση για τον παράλληλο χρόνο ασφάλισης! Μέχρι τώρα καμία αίτηση που έχει υποβληθεί από τους συγκεκριμένους ασφαλισμένους μετά την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου δεν έχει προχωρήσει και αντί σύνταξης παίρνουν μόνο το προσωρινό ποσό από το ένα ταμείο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass