Eναρξη επιχειρήσεων σε λίγα λεπτά

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΓΕΜΗ

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2018 15:06

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να προκηρυχθεί το έργο για το ηλεκτρονικό ΓΕΜΗ (e-ΓΕΜΗ), που θα δώσει σε 130.000 ελληνικές επιχειρήσεις τη δυνατότητα να λάβουν απομακρυσμένη ψηφιακή υπογραφή και να μπορούν να καταθέτουν ηλεκτρονικά τους ισολογισμούς τους, παρακάμπτοντας πολλά γραφειοκρατικά εμπόδια, όπως γνωστοποίησε χθες από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.


Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά, «αν κάπου πρέπει να πέσουν όλες οι δυνάμεις μας, είναι στην ολοκλήρωση αυτού του έργου, που θα αλλάξει συνολικά τον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες και οι επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται τον τρόπο συναλλαγής με το δημόσιο».
Αναλυτικότερα, μιλώντας σε εκδήλωση του Facebook στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ, με τίτλο «Boost your business», o κ.Παππάς χαρακτήρισε το ηλεκτρονικό Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) ως ένα μεγάλο βήμα που κάνει η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την Κεντρική Eνωση Επιμελητηρίων.
«Ηδη, η έναρξη μιας επιχείρησης στην Ελλάδα είναι πλέον μια πάρα πολύ απλή διαδικασία, που μπορεί να πάρει ακόμα και λίγα λεπτά της ώρας. Θέλουμε με αυτό το έργο και με την ενιαία ψηφιακή πύλη, που θα βασίζεται στην ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων στο δημόσιο, και με έναν κόμβο διαλειτουργικότητας όλων των σημείων του δημοσίου, να μπορεί όλο αυτό να λειτουργεί ως one stop shop.
Η ταυτοποιημένη επιχείρηση δεν θα χρειάζεται να γυρίζει διάφορα μέρη του δημόσιου, για να καταθέσει, π.χ., μια προσφορά για δημόσιο έργο σε δήμο. Θα πρέπει -και αυτή είναι θεμελιώδης υποχρέωση του δημοσίου- να μπορεί το ίδιο το δημόσιο να ανακαλεί έγγραφα, που μπορεί να βρεθούν σε άλλα σημεία του δημοσίου, αντί να υποχρεώνει την επιχείρηση να γυρνάει γύρω-γύρω για να τα βρίσκει» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass