Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Oχι» στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευση: 11 Οκτ 2018 15:12
Από τη χθεσινή συγκέντρωση εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία έξω από το Υπ. Εργασίας Από τη χθεσινή συγκέντρωση εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία έξω από το Υπ. Εργασίας

«Όχι στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, όχι στη μείωση των συντάξεων, ναι σε αύξηση στη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων και όχι στα δημοσιονομικά πλεονάσματα και την εξαθλίωση», φώναξαν έξω από το Υπουργείο Εργασίας σε συγκέντρωσή τους η ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και η ΠΟΠΟΚΠ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ -ΕΤΑΜ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) πραγματοποίησαν παράλληλα χθες στάση εργασίας από τις 12:00 μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας κάνοντας λόγο για προκλητική αδιαφορία της Πολιτικής Ηγεσίας για τον ΕΦΚΑ και για άγριες περικοπές των παροχών στο πλαίσιο της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών. Στην πανελλαδική κινητοποίηση συμμετείχαν και Λαρισαίοι εργαζόμενοι, που μετά τις 12 το μεσημέρι προέβησαν σε στάση εργασίας με αποτέλεσμα οι συναλλαγές στα ασφαλιστικά ταμεία να «παγώσουν» μέχρι τη λήξη του ωραρίου.  
Οι διαδηλωτές αναφέρθηκαν σε ελλείψεις εκτυπωτικού χαρτιού, σε έλλειψη μελάνης για τους εκτυπωτές, σε έλλειψη καθαριότητας και θέρμανσης ώστε να καταδείξουν την εικόνα εγκατάλειψης που επισημαίνουν, αλλά υποστηρίζουν ότι υπάρχει και «όργιο» αδιαφάνειας με πελατειακές πρακτικές σε ζητήματα διαχείρισης και αξιοποίησης του προσωπικού.
Τα αιτήματά τους, μεταξύ άλλων, είναι η παράταση του μεταβατικού διαστήματος της ενοποίησης, η εξασφάλιση χρηματοδότησης, η επίλυση όλων των λειτουργικών ζητημάτων στους χώρους εργασίας τους και η μονιμοποίηση όλων των «συναδέλφων» πρώην stage που παραμένουν σε υπηρεσία με δικαστικές αποφάσεις και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες περισσότερο από μια δεκαετία.