Πώς θα πάρετε επιστροφή ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος

«ΑΝΑΣΑ» ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΞΠΡΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΕΩΣ 10.000 €

Δημοσίευση: 11 Οκτ 2018 15:00

Επιστροφές φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ έως 10.000 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις με διαδικασίες fast-track ετοιμάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
Μετά την ψήφιση της σχετικής διάταξης ανοίγει ο δρόμος για να «τρέξει» αμέσως η νέα διαδικασία. Με το που θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης οι εκκρεμείς υποθέσεις θα διευθετηθούν άμεσα αρκεί να μην έχει εκδοθεί προσωρινός διορθωτικός προσδιορισμός φόρου.

Το μέτρο που αναμένεται να δώσει «ανάσα» ρευστότητας σε χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες προβλέπει την άμεση επιστροφή φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ για αιτήματα -φυσικών προσώπων και εταιρειών- που δεν ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ. Αφορά αποκλειστικά σε εκκρεμείς υποθέσεις ελέγχου για τις οποίες δεν έχει εκδοθεί προσωρινός διορθωτικός προσδιορισμός του φόρου.
Η διαδικασία επιστροφής των φόρων θα γίνεται άμεσα, παρακάμπτοντας τις όποιες διαδικασίες ελέγχου. Στην περίπτωση που εκκρεμεί έλεγχος για περισσότερα του ενός αιτήματα ανά δικαιούχο, απαραίτητη προϋπόθεση είναι το συνολικό ποσό που ζητεί για επιστροφή να μην ξεπερνά τις 10.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει ενεργοποιήσει αυτόματες διαδικασίες για την επιστροφή του ΦΠΑ. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΑΑΔΕ www.aade.gr είναι διαθέσιμη η έκδοση εφαρμογής για υποβολή πιστωτικών δηλώσεων ΦΠΑ μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι μπορούν να αιτούνται αυτόματα επιστροφή ΦΠΑ. Η εφαρμογή αυτή αφορά φορολογικές περιόδους από 1η Μαρτίου 2018 και εφεξής, εφόσον ο φορολογούμενος έχει προχωρήσει αθροιστικά στις παρακάτω ενέργειες:
- Έχει συμπληρώσει τον κωδικό 503 (Αιτούμενο ποσό για επιστροφή).
- Έχει επιλέξει τις αιτίες 1-5 του κωδικού 507.
- Έχει συμπληρώσει τον Αριθμό λογαριασμού IBAN στη συγκεκριμένη δήλωση.
Η διαδικασία αυτή αφορά την αρχική ή και την πρώτη τροποποιητική δήλωση της ίδιας φορολογικής περιόδου. Ο φορολογούμενος ενημερώνεται με εισερχόμενο μήνυμα στο Taxisnet για τη δημιουργία του αιτήματος. Για φορολογικές περιόδους μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2018 τα αιτήματα θα συνεχίσουν να υποβάλλονται σε έντυπη μορφή στις αρμόδιες ΔΟΥ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass