ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΞΗΛΩΜΑ ΤΟΥΣ

Ισχύει η ρύθμιση των 100 δόσεων

Νέα παράταση για τις ακάλυπτες επιταγές μέχρι 30 Σεπτεμβρίου

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2015 8:06

 

 

 

ΑΘΗΝΑ

Διαψεύδει με ανακοίνωσή του το ΥΠΟΙΚ δημοσίευμα εφημερίδας που υποστηρίζει ότι οι θεσμοί «ξηλώνουν και τις 100 δόσεις», ενώ παραθέτει και μια σειρά από «άγριες διαθέσεις της τρόικας», όπως γράφει χαρακτηριστικά.

Δεν ισχύει απολύτως τίποτα. Ουδέποτε, άλλωστε, συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα στα τεχνικά κλιμάκια ή στη συνάντηση των υπουργών με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Υπενθυμίζεται ότι η εφημερίδα «Αγορά», στο κεντρικό της θέμα, αναφέρει ότι «ακόμα και την αποβολή από τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις φορολογουμένων που έχουν ενταχθεί σε αυτήν και είναι συνεπείς στην αποπληρωμή των παλιών χρεών τους, προβλέπουν οι αλλαγές στις οποίες προχωρεί η κυβέρνηση με εντολή των δανειστών».

ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ

Εν τω μεταξύ , επιταγές, γραμμάτια και συναλλαγματικές με ημερομηνία πληρωμής – λήξης  από τις 20 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου, που δεν εξοφλούνται, δεν θα μπουν στον «Τειρεσία», εάν εξοφληθούν μέχρι 30 Σεπτεμβρίου όπως προβλέπεται σε νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Η παράταση δίνεται για την διευκόλυνση των επιχειρήσεων που εξαιτίας των περιορισμών, που ισχύουν στην λειτουργία των τραπεζών δεν μπορούν να ανταποκριθούν εγκαίρως στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Ειδικότερα στο δεύτερο άρθρο της ΠΝΠ αναφέρεται:

«Επιταγές, επί των οποίων έχει βεβαιωθεί από την πληρώτρια τράπεζα αδυναμία πληρωμής με ημερομηνία από την 20η Ιουλίου 2015 μέχρι την 31η Αυγούστου 2015, όπως και γραμμάτια εις διαταγήν και συναλλαγματικές με ημερομηνία λήξης εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, που δεν εξοφλήθηκαν, δεν εμφανίζονται σε αρχεία δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς που τηρούνται από τα πιστωτικά ιδρύματα ή από φορείς χάριν αυτών, εάν αποδεδειγμένα εξοφληθούν το αργότερο μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2015».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass