Η ΓΓΔΕ ΠΙΣΤΩΝΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕΧΡΙ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ξεκινούν οι επιστροφές φόρου εισοδήματος

* Κάθε μέρα πάνω από 9.000 επισκέψεις στην εφαρμογή για τις ταμειακές μηχανές

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2015 7:39

Εξέπνευσε χθες η προθεσμία που είχε παρασχεθεί από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για την εκπρόθεσμη υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του φορολογικού έτους 2014 χωρίς πρόστιμα. Όσες δηλώσεις υποβληθούν, εκπρόθεσμα από σήμερα θα επιβάλλονται εκτός από τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα εκπρόθεσμων αρχικών και εκπρόθεσμων τροποποιητικών δηλώσεων ύψους 100 έως 500 ευρώ.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΦΟΡΟΥ

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησε η διαδικασία της πίστωσης στους λογαριασμούς των δικαιούχων της επιστροφής φόρου για όσες δηλώσεις είχαν υποβληθεί μέχρι την 20ή Ιουνίου 2015.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ

Εξάλλου σχετικά με τη λειτουργία της εφαρμογής ελέγχου νομιμότητας φορολογικών ταμειακών μηχανισμών η ΓΓΔΕ ανακοίνωσε τα ακόλουθα:

* Η εφαρμογή, που έδωσε την δυνατότητα τόσο στους πολίτες όσο και στους εφοριακούς ελεγκτές να προβαίνουν στον έλεγχο νομιμότητας λειτουργίας των φορολογικών ταμειακών μηχανισμών, έχει τεθεί σε λειτουργία από 12.08.2015.

* Από την ημέρα αυτή μέχρι σήμερα (συνολικά: 22 ημέρες), η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει δεχθεί περίπου 202.000 επισκέψεις, ήτοι 9.200 επισκέψεις, κατά μέσο όρο, ημερησίως.

* Από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν η φορολογική διοίκηση (έχει προχωρήσει σε κατασχέσεις από 30 επιχειρήσεις αντίστοιχων φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών, έχει δε παραπεμφθεί για έλεγχο, σημαντικός αριθμός περιπτώσεων για πιθανές παραβάσεις λειτουργίας φορολογικών μηχανισμών.

* Από την Διεύθυνση Υποστήριξης Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών (Δ.ΥΠ.ΗΛ.Υ.) έχουν αναρτηθεί, τόσο για τους πολίτες όσο και για τους εφοριακούς ελεγκτές, νεότερες απλουστευμένες οδηγίες ελέγχου στις ιστοσελίδες: www.publicrevenue.gr και www.gsis.gr.

* Η συμμετοχή των πολιτών και μάλιστα την ώρα κυρίως του ελεύθερου χρόνου τους, όπως αποδεικνύεται από τα παραπάνω στοιχεία, είναι τεράστια. Ο περιορισμός της φοροδιαφυγής, κυρίως φόρου εισοδήματος και φόρου προστιθέμενης αξίας, θα επιτευχθεί με τη συμμετοχή όλων των ενεργών πολιτών, με άμεση ανταπόδοση την αύξηση των εσόδων του Κράτους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass