Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ

19ος Διαγωνισμός «Kosmima»

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2008 4:42 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:18
Γύρω από το σταυρό, ως σύμβολο και κόσμημα, θα στραφεί ο φετινός 19ος διαγωνισμός φιλοτέχνησης σχεδίου κοσμήματος, που διοργανώνουν η Helexpo ΑΕ και οι φορείς της ελληνικής αργυροχρυσοχοΐας, στο πλαίσιο της 23ης διεθνούς έκθεσης Kosmima, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 17-20 Οκτωβρίου. Στόχος του διαγωνισμού, με τίτλο «Ο σταυρός στην εποχή μας», είναι η ανάπτυξη και ανάδειξη του ελληνικού και ευρωπαϊκού κοσμήματος σε διεθνές επίπεδο. Ο διαγωνισμός αρθρώνεται σε δύο κατηγορίες, για επαγγελματίες και για σπουδαστές/μαθητές σχολών Αργυροχρυσοχοϊας και Σχεδιασμού. Την οργανωτική επιτροπή απαρτίζουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ), η Συντεχνία Χρυσοχόων-Αργυροχρυσοχόων Θεσσαλονίκης (ΣΧΑΘ), ο Σύλλογος Κοσμηματοπωλών-Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης (ΣΚΩΘ) και η Helexpo A.E.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
Δικαίωμα συμμετοχής στον 19ο Διαγωνισμό Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος έχουν στην πρώτη κατηγορία μαθητές σχολών Αργυροχρυσοχοϊας (ομάδες μαθητών μέχρι δύο ατόμων) και σπουδαστές σχολών Σχεδιασμού (ομάδες σχεδιαστών μέχρι δύο ατόμων) και στη δεύτερη επαγγελματίες σχεδιαστές, κατασκευαστές, σχεδιαστικές ομάδες ή εταιρίες κ.ο.κ., που ασχολούνται ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά με το σχέδιο και μπορούν να συμμετέχουν μεμονωμένα ή σαν μέλη ομάδας.
Τα σχέδια για το κόσμημα πρέπει να είναι εμπνευσμένα από το θέμα, να είναι πρωτότυπα (όχι αντιγραφές) και να υποβάλλονται για πρώτη φορά σε διαγωνισμό, να έχουν τη δυνατότητα παραγωγής. Το κόσμημα πρέπει να περιγράφεται πλήρως (τρόπος κατασκευής για όλα τα μέρη, συνδέσεις, κουμπώματα κ.λπ.). Αναλυτικά οι όροι συμμετοχής και ο κανονισμός του διαγωνισμού παρέχονται στην ιστοσελίδα της Helexpo (www.helexpo.gr).

Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να υποβάλλουν τα σχέδια τους στα γραφεία της Helexpo, Εγνατία 154, 54636 Θεσσαλονίκη, στην Διεύθυνση Συνεδρίων, Τμήμα Σχεδιασμού και Οργάνωσης Συνεδρίων και Εκδηλώσεων, τηλ. (+30)2310 291213, (+30) 291151, fax. (+30) 2310 291 674 ή να τα αποστείλουν με σφραγίδα Ταχυδρομείου, το αργότερο μέχρι 19 Σεπτεμβρίου 2008, ημέρα Παρασκευή. Ημέρα κρίσης για την επιλογή ορίζεται η ημέρα Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2008.

Η πρόκριση και κρίση των σχεδίων θα γίνει από την κριτική επιτροπή, η οποία θα απαρτίζεται από εκπροσώπους των παρακάτω φορέων: εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών, εκπρόσωπος της Συντεχνίας Χρυσοχόων Αργυροχρυσοχόων Θεσσαλονίκης, εκπρόσωπος του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών-Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων, εκπρόσωπος του Συλλόγου Αργυροχρυσοχόων Αθηνών, εκπρόσωπος Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και εκπρόσωπος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.