ΣΤΙΣ 11 ΚΑΙ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Διεθνής έκθεση για τα δομικά υλικά

Δημοσίευση: 08 Ιουλ 2008 3:03 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:18
H περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας και η δικτύωση των συμμετεχόντων ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων του κλάδου των δομικών υλικών, οι εξαγωγές του οποίου αποτελούν το 15% των συνολικών ελληνικών εξαγωγών, μέσω προκαθορισμένων επιχειρηματικών συναντήσεων καθώς και η εν γένει προβολή των προϊόντων και υπηρεσιών του συγκεκριμένου κλάδου και ευρύτερη κατασκευαστικού τομέα είναι ο στόχος του πρώτου διεθνούς Partenariat «Building the Future» που διοργανώνει ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ). Όπως ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΕ Ανδρέας Κατσανιώτης στη διοργάνωση, που γίνεται με την στήριξη του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και πραγματοποιείται στις 11 και 12 Ιουλίου στο εκθεσιακό κέντρο EXPO ATHENS θα συμμετάσχουν 80 ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις και πάνω από 90 ξένες επιχειρήσεις εισαγωγείς, διανομείς, κατασκευαστικές εταιρείες από 14 χώρες, όπως Ρωσία (25 επιχειρήσεις), Πολωνία, ΗΑΕ και Μπαχρέιν (6), Σαουδική Αραβία (10), Ρουμανία (6), Βουλγαρία (4), Σερβία (7), Αίγυπτο (4), Λιβύη (8), Ουκρανία (4), Καζακστάν (8) κλπ.
Κατά τη διάρκεια του Partenariat θα πραγματοποιηθούν πάνω από 1500 προκαθορισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ των συμμετεχόντων ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών στους τομείς των εξαγωγών, της διανομής, της συμπαραγωγής, κ.λπ.
Το Partenariat εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό μιας σειράς ενεργειών που ξεκίνησαν πριν από ένα ακριβώς χρόνο, με την επίσημη παρουσίαση της πρωτοβουλίας «greek building materials» και «greek building services» από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη.
Το Partenariat συνδιοργανώνεται με τη συμμετοχή των παρακάτω Φορέων: Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, Ελληνική Ένωση Αλουμινίου, Σύνδεσμο Ελληνικών Γραφείων Μελετών, Πανελλήνιο Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βιοτεχνών Παραγωγής Ηλεκτρολογικού Υλικού, Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας, Σύνδεσμο Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών, Πανελλήνιο Σωματείο Εμπόρων και Κατασκευαστών Μηχανημάτων Επεξεργασίας Μετάλλου - Κοπής Συγκόλλησης, Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων και Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Κεραμοποιίας.
ΔΡΑΣΕΙΣ ΟΠΕ
Για το πρώτο εξάμηνο του 2008 μέσω των δράσεων του ΟΠΕ 126 ελληνικές επιχειρήσεις έλαβαν μέρος σε 15 Διεθνείς Εκθέσεις του κλάδου των δομικών υλικών ενώ υλοποιήθηκαν και επιχειρηματικές αποστολές σε 13 χώρες, στις οποίες συμμετείχαν 68 ελληνικές επιχειρήσεις και πραγματοποιήθηκαν 700 περίπου επιχειρηματικές συναντήσεις. Όλα τα παραπάνω, όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΕ, είχαν ως αποτέλεσμα οι εξαγωγές του κλάδου των δομικών υλικών, οι οποίες για το 1ο τρίμηνο του 2008 αποτελούν το 17,1% επί του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών και διαμορφώνονται στα 670,8 εκατ. ευρώ, να σημειώνουν αύξηση κατά 3,4 % σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2007.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass