ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ Η ΠΡΩΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ

Υποτονική η αγοραστική κίνηση στα Φάρσαλα

Δημοσίευση: 22 Ιουλ 2008 3:32 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:23
ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Αχιλλέα Μπακαλέξη
Υποτονική κίνηση παρουσιάζει η αγορά των Φαρσάλων, καθώς, παρά το γεγονός ότι ήδη έχει κάνει εκκίνηση η δεύτερη εβδομάδα των εκπτώσεων, τα «μηνύματα» από τον εμπορικό κόσμο της πόλης δεν είναι πολύ αισιόδοξα. Μετά την πρώτη εβδομάδα της περιόδου, που παραδοσιακά χαρακτηρίζεται από «αναγνωριστικές βόλτες» στα καταστήματα, η κίνηση δεν παρουσιάζει ιδιαίτερη ανάκαμψη –στοιχείο που καταδεικνύει την έλλειψη ρευστότητας που μαστίζει την ευρύτερη περιοχή της επαρχίας.
«Οι τιμές φέτος κυμαίνονται σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι, κατά την αντίστοιχη περίοδο των θερινών εκπτώσεων, αλλά η αγοραστική κίνηση είναι υποτονική», επεσήμανε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φαρσάλων, Δημήτρης Κοντές.
Εκπρόσωπος του εμπορικού κόσμου, ιδιοκτήτης καταστήματος ένδυσης εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέχρι το τέλος των εκπτώσεων, ο τζίρος που θα πετύχουν τα εμπορικά των Φαρσάλων δεν θα είναι αρκετός ούτε για την απόσβεση του κεφαλαίου που δαπανήθηκαν για τις προηγούμενες αγορές, δηλαδή των εκτός εποχής εμπορευμάτων. Σε ανάλογο μήκος κύματος είναι και οι δηλώσεις και άλλων καταστηματαρχών διαφόρων ειδών που δραστηριοποιούνται στην πόλη των Φαρσάλων. Οι ίδιοι ανέφεραν ότι ακόμη και το επίδομα αδείας των μισθωτών και εργαζόμενων έχει διατεθεί ήδη για την κάλυψη άλλων υποχρεώσεων και όχι για την αγορά ειδών που θεωρούνται, πλέον, πολυτέλεια.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φαρσάλων, κ. Κοντές, συστήνει στους καταναλωτές να προτιμούν για τις αγορές τους τα καταστήματα και τα προϊόντα από την πόλη των Φαρσάλων, καθώς υπάρχει επάρκεια, ποιότητα και πολύ καλές τιμές. Παράλληλα, ο ίδιος συνιστά στους υποψήφιους αγοραστές να κάνουν τις επιλογές τους με βάση τις πραγματικές τους ανάγκες, και να μην παρασύρονται από το ποσοστό έκπτωσης που βλέπουν, και να προβαίνουν σε αγορές ειδών μόνον και μόνον επειδή έχουν πολύ χαμηλές τιμές. Επίσης, ο κ. Κοντές συστήνει επιφυλακτικότητα απέναντι στις μεγάλες και πολύ μεγάλες εκπτώσεις και να γίνεται πάντοτε σύγκριση ποιότητας και τιμής. Τέλος, οι καταναλωτές θα πρέπει να προσέχουν η αναγραφόμενη τιμή πριν από την έκπτωση να είναι η πραγματική –κάτι που είναι εφικτό, βεβαίως, μόνον εάν έχει γίνει έστω και σε μικρή έκταση μια έρευνα αγοράς πριν από την έναρξη των εκπτώσεων- και να καταγγέλλουν τυχόν περιπτώσεις παραπλάνησης ή εξαπάτησης οι οποίες πέφτουν στην αντίληψή τους.
ΕΛΠΙΔΕΣ
Πάντως, ο εμπορικός κόσμος των Φαρσάλων διατηρεί κάποιες ελπίδες για καλύτερες ημέρες κατά την περίοδο κοντά στον Δεκαπενταύγουστο, καθώς εκείνο το χρονικό διάστημα η πόλη γίνεται πόλος έλξης για πολλούς επισκέπτες και εκδρομείς, εξαιτίας των εκδηλώσεων που πλαισιώνουν την ετήσια «εμποροπανήγυρη».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass