ΠΛΗΡΩΝΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΥΣ

Μακάβρια απάτη σε βάρος του ΟΓΑ

Στην απάτη εμπλέκεται ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, στην Κεντρική Ελλάδα

Δημοσίευση: 23 Ιουλ 2008 3:32 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:23
Εξετάσεις ακόμη και για… πεθαμένους, πλήρωνε ο ΟΓΑ, όπως διαπιστώθηκε μετά από έρευνα που έκανε ο Οργανισμός.
Στην απάτη εμπλέκεται ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, στην Κεντρική Ελλάδα, ενώ η διοίκηση του ΟΓΑ διαπίστωσε ακόμη και πλασματική χορήγηση ιατρικών ειδών, από αντιπροσώπους εταιρειών, σε ασφαλισμένους που ούτε καν το γνώριζαν.
Συγκεκριμένα σε σχετική ανακοινώση του η Διοίκηση του Ο.Γ.Α. τονίζει:
Η Επιθεώρηση του Ο.Γ.Α., στα πλαίσια των συνεχιζόμενων πανελλαδικών ερευνών, διαπίστωσε, μεταξύ των άλλων, σε ελέγχους που πραγματοποίησε το τελευταίο τετράμηνο του 2008 και τα ακόλουθα:
1. Ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο που λειτουργεί σε περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας, προβαίνει τόσο σε συστηματική παραβίαση της ισχύουσας νομοθεσίας, όσο και σε καταστρατήγηση της σχετικής σύμβασης που έχει υπογράψει με τον Οργανισμό, υποβάλλοντας ψευδείς καταστάσεις και παραποιημένα παραπεμπτικά εξετάσεων. Ενδεικτικά, εντοπίστηκαν:
   · Ασφαλισμένοι που φέρονται να πραγματοποιούν εξετάσεις ενώ έχουν ήδη αποβιώσει.
· Παραπεμπτικά για διενέργεια εξετάσεων που φέρουν ημερομηνίες έκδοσης μεταγενέστερες της πραγματοποίησής τους.
· Εξετάσεις που, ενώ πραγματοποιήθηκαν ένα μήνα μετά την έκδοση του σχετικού παραπεμπτικού, χαρακτηρίζονται ως επείγουσες προκειμένου να καταστρατηγηθεί το μηνιαίο όριο (πλαφόν), που έχει καθορισθεί από τη Διοίκηση του Ο.Γ.Α. για την ορθολογική χρήση των εξετάσεων.
2. Αντιπρόσωποι εταιρειών που διαθέτουν, μεταξύ των άλλων ιατρικών ειδών, υγρό οξυγόνο, κυκλοφορούν σε νοσηλευτικό ίδρυμα της Μακεδονίας και αναλαμβάνουν τη χορήγηση των πανάκριβων υλικών υγρού οξυγόνου με διαδικασίες ανεπίτρεπτες κατά την ιατρική δεοντολογία και εμφανίζοντας κερδοσκοπικές συμπεριφορές. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ποσοστό περίπου 70% των περιπτώσεων που ερευνήθηκαν οι ασφαλισμένοι είχαν άγνοια τόσο για την υποβολή εκ μέρους τους των σχετικών αιτήσεων, όσο και για την έκδοση πλαστών ιατρικών γνωματεύσεων με εξειδικευμένες για την περίπτωση ιατρικές εξετάσεις (τιμές αερίων αίματος σε ηρεμία και κόπωση, κτλ.).
Αξίζει να επισημανθεί η άριστη συνεργασία του Διοικητού του εν λόγω νοσηλευτικού ιδρύματος με την Ελεγκτική Υπηρεσία του Ο.Γ.Α. στη συγκεκριμένη έρευνα.
Ο Διοικητής του Οργανισμού κ. Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος έδωσε εντολή να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την αναζήτηση των πάσης φύσεως ευθυνών και την επιβολή κυρώσεων κατά παντός υπευθύνου, όπου αυτό απαιτείται, ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του Ο.Γ.Α. και των ασφαλισμένων του, αξίζει να επισημανθεί ότι, μόνο κατά το προηγούμενο δίμηνο τρέχοντος έτους, εκδόθηκαν από τα αρμόδια ποινικά δικαστήρια καταδικαστικές αποφάσεις κατά φυσικών προσώπων που διέπραξαν ποινικά αδικήματα σε βάρος του Ο.Γ.Α. ως ακολούθως:
· Νομός Λαρίσης: Το Τριμελές Εφετείο Λάρισας για μη νόμιμη χορήγηση ιατρικών ειδών επέβαλε στους εμπλεκομένους συνολική ποινή είκοσι ενός και μισού (21,5) μηνών.
· Νομός Μεσσηνίας: Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κυπαρισσίας για μη νόμιμη χορήγηση ιατρικών ειδών επέβαλε στους εμπλεκομένους συνολική ποινή πενήντα επτά (57) μηνών.
· Νομός Ηλείας: Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αμαλιάδας για παράνομες πράξεις (πλαστογραφία, δωροδοκία, κτλ.) που σχετίζονται με την υπαγωγή αλλοδαπών στην ασφάλιση του Ο.Γ.Α. επέβαλε στους εμπλεκομένους συνολική ποινή τριάντα εννέα (39) μηνών.
· Νομός Αχαΐας: Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών για παράνομη συνταγογράφηση στον Ο.Γ.Α. και το Τ.Ε.Β.Ε. επέβαλε στους εμπλεκομένους συνολική ποινή τριάντα τεσσάρων (34) ετών.
Τέλος, σε δύο (2) υπαλλήλους του Ο.Γ.Α., οι οποίοι κατά παράβαση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων, σε συνεργασία με φαρμακοποιούς και λοιπούς προμηθευτές προέβησαν σε αξιόποινες πράξεις σε βάρος των συμφερόντων του Οργανισμού, επεβλήθη από τα αρμόδια όργανα η ποινή της οριστικής απόλυσης και αναζητούνται οι ποινικές και αστικές ευθύνες των.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass