ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΓΣΕΕ

Ξαναπαίρνουν μπροστά οι μηχανές του Λαναρά

Δημοσίευση: 25 Ιουλ 2008 3:34 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:23
Να δώσει το ελληνικό Δημόσιο τις εγγυήσεις για το σύνολο του απαιτούμενου κεφαλαίου κίνησης του Ομίλου Λαναρά, να χορηγήσουν αναλογικά τα απαιτούμενα ποσά οι πιστώτριες Τράπεζες, να εξοφληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων και οι σχετικές διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί έως την Τετάρτη, ώστε την Πέμπτη (31/7) όλοι οι εργαζόμενοι να γυρίσουν στη δουλειά τους και να λειτουργήσουν τα εργοστάσια, συμφώνηθηκε σε συνάντηση των Γ.Αλογοσκούφη, Γ.Παναγόπουλου, ΕΚΘ και εργαζομένων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, η συνάντηση αυτή με τον υπουργό Γ.Αλογοσκούφη και τον γγ του ΥΠΟΙΟ κ.Σιδηρόπουλο έγινε μετά την παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομίας, που πραγματοποίησαν χθες η ΓΣΕΕ, το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Κλωστοϋφαντουργία (Ομίλου Λαναρά).
Για «νίκη» μίλησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ.Παναγόπουλος τονίζοντας ωστόσο ότι «η ΓΣΕΕ και οι εργαζόμενοι σε αγωνιστική ετοιμότητα θα παρακολουθούν από κοντά όλα τα σημεία υλοποίησης των συμφωνηθέντων, θέλοντας να πιστεύουν ότι δεν θα υπάρξει υπαναχώρηση και δεν θα ανακαλυφθούν νέα διαδικαστικά τερτίπια, ειδικότερα και μετά τον περαιτέρω περιορισμό του λειτουργικού και διοικητικού ρόλου του κ. Λαναρά».
Ειδικότερα, ο Γ.Παναγόπουλος δήλωσε: «Είχαμε πει ότι σήμερα θα φύγουμε από εδώ μόνο με λύση και ΝΙΚΗ. Κάναμε επίμονες και λεπτομερείς διαπραγματεύσεις, γιατί δε θέλαμε να μείνει τίποτα στο σκοτάδι. Ξεκινήσαμε μαζί ενωμένοι έναν δίκαιο αγώνα όχι για να πάρουμε απλά τα επιδόματα ανεργίας , ούτε για να κλείσουν τα εργοστάσια, εμείς θέλουμε να πάρουμε όλα τα δεδουλευμένα, να λειτουργήσουν πλήρως τα εργοστάσια, για να εξασφαλίσουμε τη δουλειά μας. Τελικά καταλήξαμε γραπτώς αφού ότι συζητήσαμε καταγράφηκε επακριβώς στα πρακτικά».
Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, «το πλαίσιο συμφωνίας με το ΥΠΟΙΟ συνοψίζεται στα εξής:
1. Ο Λαναράς δίνει τις μετοχές του.
2. Οι μετοχές του Λαναρά μπαίνουν ενέχυρο, γιατί αυτός είναι ο βασικός παράγοντας της κρίσης και δεν επιτρέπεται να κερδίζει από τα χρήματα του φορολογούμενου ελληνικού λαού και από τον ιδρώτα των εργαζομένων του.
3. Ήδη δόθηκε επιστολή προς το Λαναρά που είναι στα χέρια του υπουργείου Οικονομίας και του κυρίου Μπατίστα, με την οποία ενημερώνεται ότι ενεχυριάζονται όλες οι μετοχές του.
4. Το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών κάνοντας απλή αναγγελία την προσεχή Τρίτη (29/7) στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕ ανακοινώνει κλαδική πολιτική για όλο το κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας με ιδιαίτερη σημασία στα χαρακτηριστικά της ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας που έχουν ως εξής:
Οι πιστώτριες τράπεζες θα δώσουν 35 εκατομμύρια ευρώ με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και όπως είπαμε με την ενεχύρωση των μετοχών Λαναρά».
Σε ότι αφορά το χρονοδιάγραμμα και την τήρηση των συμφωνηθέντων ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, τονίζει «επιδιώξαμε την άμεση διαβεβαίωση της συμφωνίας από τον ίδιο τον υπουργό Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφη. Συμφωνήσαμε ότι, τα μέτρα που προβλέπει το συμφωνημένο πλαίσιο για τη συνέχιση της λειτουργίας των εργοστασίων Λαναρά, ισχύουν και θα τα ανακοινώνει ο ίδιος ο υπουργός».
«Θέλω να πιστεύω ότι το ελληνικό Δημόσιο δια των εκπροσώπων του, είναι ο θεματοφύλακας και φερέγγυος εγγυητής της νομιμότητας και των συμφερόντων των Ελλήνων πολιτών και δεν θα υπαναχωρήσει απ΄τα συμφωνηθέντα. Σε κάθε περίπτωση εμείς θα είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα» προειδοποίησε ο κ. Παναγόπουλος.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass