ΘΑ ΠΟΥΛΑ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ Η ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ

Πετρέλαιο των 100 ευρώ!

Σε νέο χαμηλό οι τιμές πετρελαίου - υποχώρησε στα 122,50 δολ. το βαρέλι

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2008 3:24 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:23
ΜΑΔΡΙΤΗ (ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Η Βενεζουέλα εξετάζει την πιθανότητα να πουλήσει πετρέλαιο στην Ισπανία έναντι 100 δολαρίων το βαρέλι με αντάλλαγμα τεχνογνωσία, όπως έγινε γνωστό από πηγή της ισπανικής κυβέρνησης. Σε αυτή τη συμφωνία κατέληξαν --κατ' αρχήν-- ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, και ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο, στη συνάντηση που είχαν χθες στη Μαδρίτη. Οι δύο χώρες θα συστήσουν μια ομάδα εργασίας που θα εξετάσει το θέμα της πώλησης περίπου 10.000 βαρελιών πετρελαίου, ημερησίως, στην τιμή των 100 δολαρίων-- σε μια περίοδο που στις διεθνείς αγορές η τιμή του αργού κυμαίνεται γύρω στα 125 δολάρια.
Η διαφορά στην τιμή θα πληρωθεί από την Ισπανία με τη μορφή τεχνογνωσίας, βοήθειας στον κατασκευαστικό τομέα και χορήγησης ιατρικού εξοπλισμού. --Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη Μαδρίτη ο πρόεδρος Τσάβες επέμεινε ότι είναι "απαραίτητο" η τιμή του πετρελαίου να σταθεροποιηθεί γύρω στα 100 δολάρια το βαρέλι.
ΣΕ ΝΕΟ ΧΑΜΗΛΟ
Σε νέο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά εβδομάδων υποχώρησε -χθες το απόγευμα- η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, με τις τιμές να έχουν σημειώσει πτώση πάνω από 20 δολάρια το βαρέλι τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, η τιμή του προθεσμιακού αμερικανικού ελαφρού αργού υποχώρησε χθες στα 122,50 δολάρια το βαρέλι -τη χαμηλότερη τιμή των τελευταίων επτά εβδομάδων- ενώ λίγο αργότερα ενισχύθηκε ελαφρώς στα 122,85 δολάρια.
Εξάλλου, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου μπρεντ -παράδοσης Σεπτεμβρίου- είχε μειωθεί 2,72 δολάρια, στα 123,72 δολάρια το βαρέλι. Ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι οι τιμές θα μπορούσαν να υποχωρήσουν περαιτέρω. Όπως επισήμανε ο Τζίμ Ρίτερμπους -πρόεδρος της Ritterbusch & Associates- η τιμή του αργού θα μπορούσε να υποχωρήσει στο επίπεδο των 117 δολαρίων μέσα σε μια εβδομάδα, ενώ η Barclays Capital ανακοίνωσε πως αναμένει το εμπόριο να κινηθεί μεταξύ των 115-140 δολαρίων κατά τη διάρκεια του τριμήνου.
 
 
  
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass