Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΣ ΔΙΝΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ

UBS: Θετική απέναντι στις τραπεζικές μετοχές

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2008 2:47 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:29
Θετική στάση απέναντι στον τραπεζικό κλάδο διατηρεί η UBS παρά τη διαπίστωση ότι η ελληνική οικονομία θα κινηθεί με αργούς ρυθμούς. Όπως σημειώνει ο οίκος στο European Weekly Economic Focus που επικεντρώνεται κυρίως στις «μικρές» οικονομίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η εξάπλωση των ελληνικών τραπεζών εξακολουθεί να είναι χαμηλή, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξης. Επίσης σημειώνει ότι αν και ο ρυθμός ανάπτυξης του Ελληνικού ΑΕΠ αναμένεται φέτος και το 2009 να επιβραδυνθεί, εντούτοις θα είναι υπερδιπλάσιος του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο διεθνής οίκος επισημαίνει ότι το τραπεζικό σύστημα διαθέτει την κεφαλαιακή βάση και ρευστότητα ώστε να μπορεί να συντηρήσει την ανάπτυξη των επιχειρηματικών του κινήσεων και την αύξηση των κερδών του. Την ίδια στιγμή αναφέρει τη σαφή του προτίμηση τις τράπεζες Πειραιώς και Eurobank.  
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σύμφωνα με την UBS, η ελληνική οικονομία εμφανίζει σταθερές επιδόσεις από την ένταξή της στη ζώνη του ευρώ. Μάλιστα διαπιστώνει ότι η πραγματική αύξηση του ΑΕΠ μετά το 1999 προσέγγισε το 4%, υπεραποδίδοντας έναντι του μέσου όρου της ευρωζώνης.
Βέβαια η ανάπτυξη παρουσίασε κάμψη το πρώτο τρίμηνο του 2008 και περιορίστηκε στο 3,6% σε δωδεκάμηνη βάση, έναντι του 4% που είχε διαμορφωθεί τα έτη 2006-2007, ενώ ο οίκος προβλέπει αύξηση του ΑΕΠ στο 3% το 2008 και στο 2,8% το 2009, έναντι του 3,2% και 3,1% που προβλέπουν οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών. Όμως και πάλι η άνοδος αυτή είναι σημαντικά υψηλότερη του μέσου όρου της Ευρωζώνης όπου εκτιμάται άνοδος 1,6% για το 2008 και 1,1% για το 2009.
Για την Τράπεζα Πειραιώς ο οίκος δίνει τιμή στόχο 26 ευρώ και σύσταση «αγορά» και αναφέρει ότι η τράπεζα παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη, ισχυρή κεφαλαιακή διάρθρωση και αξιόλογη επέκταση στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και Μέση Ανατολή με ένα φιλόδοξο σχέδιο ανάπτυξης. Στα θετικά της ο οίκος σημειώνει την εξειδίκευση της τράπεζας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που προσφέρουν σημαντικά περιθώρια, ενώ προβλέπει Ρ/Ε βάσει των κερδών του 2009 στο 8,3.
Για τη Eurobank ο οίκος δείχνει την προτίμησή του λόγω της μεγάλης αύξησης των καταθέσεων, της ισχυρής κεφαλαιακής της βάσης και της διευρυμένης παρουσίας της σε έξι χώρες της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με 1400 σημεία. Ο Οίκος δίνει τιμή στόχο τα 22 ευρώ και σύσταση για «αγορά», εκτιμώντας πολλαπλασιαστή κερδών για το 2009 στο 8,1.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass