ΑΥΞΗΘΗΚΕ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ - ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ 15-24 ΕΤΩΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΣΤΟ 18,6%

Πτώση της ανεργίας τον Μάιο στο 6,6%

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2008 2:48 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:29
Στο 6,6% υποχώρησε τον Μάιο το ποσοστό ανεργίας, όπως ανακοίνωσε χθες η ΕΣΥΕ. Τον προηγούμενο μήνα, όπως και τον Μάιο του 2007, η ανεργία ήταν στο 7,7%. Το σύνολο των απασχολουμένων, τον Μάιο, εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.612.670 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 324.777 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός διαμορφώθηκε στα 4.292.662 άτομα.
Κατά περιφέρεια, η ανεργία διατηρείται σε υψηλά επίπεδα στη Δυτική Μακεδονία (13,4%), στη Δυτική Ελλάδα (10%) και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (8,3%).
Αντίθετα, το χαμηλότερο ποσοστό καταγράφεται στο νότιο Αιγαίο 3,2% και στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με 4,3%. Επίσης, χαμηλό ποσοστό ανεργίας έχει και η Κρήτη (4,4%).
Το ποσοστό ανεργίας στις ηλικίες 15-24 ετών διαμορφώθηκε στο 18,6%.
Ο αριθμός των ανέργων μειώνεται σταθερά από το 2004 και μετά, σύμφωνα με την ΕΣΥΕ, ωστόσο, σύμφωνα με τα συνδικάτα, αυτό οφείλεται κυρίως στα προγράμματα Stage και την «έκρηξη» της μερικής, προσωρινής απασχόλησης. «Ο βασικός παράγοντας έχει να κάνει με εποχικές εργασίες, που λόγω του τουρισμού έχουν αυξηθεί. Υπάρχει σημαντική πτώση της ανεργίας στο νότιο Αιγαίο. Γενικότερα, υπάρχει αύξηση της απασχόλησης στον τριτογενή τομέα, ενώ παράλληλα έχουν αυξηθεί και οι οικονομικά μη ενεργοί σε μηνιαία βάση» είπε στο Reuters στέλεχος της ΕΣΥΕ.
ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ΥΠ.ΟΙΚ
«Τα τελευταία στοιχεία για την ανάπτυξη και τη μείωση της ανεργίας αποδεικνύουν τον δυναμισμό που έχουν προσδώσει στην ελληνική οικονομία η οικονομική πολιτική και οι μεταρρυθμίσεις των τελευταίων χρόνων» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για το ΑΕΠ και την απασχόληση. «Παρά τις αρνητικές επιπτώσεις από τις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις, η οικονομική ανάπτυξη παραμένει διπλάσια από τον μέσο όρο της ευρωζώνης, ενώ συνεχίζεται και η πτωτική πορεία της ανεργίας, η οποία επί πολλά χρόνια έως το 2004 ήταν καθηλωμένη σε επίπεδα της τάξης του 10%. Σήμερα η ανεργία είναι στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 25 χρόνων» προστίθεται. «Ωστόσο, τα στοιχεία αυτά δεν δικαιολογούν εφησυχασμό. Πολλά από τα χρόνια διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας παραμένουν, η δημοσιονομική κατάσταση, παρά την πρόοδο των τελευταίων χρόνων, είναι εύθραυστη και η διάρθρωση των αγορών, σε συνδυασμό με τις διεθνείς ανατιμήσεις, διατηρεί τον πληθωρισμό σε υψηλά επίπεδα» καταλήγει η ανακοίνωση.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass