Βελτιωμένα αναμένονται τα μεγέθη του ΟΠΑΠ

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2008 3:42 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:29
Η ανάπτυξη των πωλήσεων των Πάμε Στοίχημα και Κίνο ενισχύει σημαντικά τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ το δεύτερο τρίμηνο, αλλά και συνολικά το πρώτο εξάμηνο του 2008. Ικανοποιητικά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο και συνολικά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους «βλέπει» η Credit Suisse για τον ΟΠΑΠ, κυρίως χάρη στη συνεχιζόμενη ανάπτυξη των πωλήσεων του Κίνο αλλά και του Πάμε Στοίχημα.
Αναλυτικότερα, η Credit Suisse εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη εξαμήνου του οργανισμού θα φθάσουν τα 366,9 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 28,6%, ενώ εκτιμά πως τα έσοδα εξαμήνου θα καταγράψουν αύξηση 14,2% φθάνοντας τα 2,711 δισ. ευρώ.
Σε ό,τι αφορά στην πορεία των οικονομικών μεγεθών για το δεύτερο τρίμηνο, ο ελβετικός οίκος αναφέρει ότι ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε σχεδόν 9% και έφθασε στα 1,332 δισ. ευρώ, ενώ εμφάνισε κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ύψους 234,5 εκατ. ευρώ, βελτιωμένα κατά 15,2% και καθαρά κέρδη 158,3 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 11,6%. Στις σημαντικές εξελίξεις αυτή την περίοδο για τον ΟΠΑΠ, ο οίκος αναφέρει τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις με τους πράκτορες, την υιοθέτηση της νέας διοικητικής διάρθρωσης του ΟΠΑΠ από το τρίτο τρίμηνο και την ενδεχόμενη συμμετοχή του στο διαγωνισμό για τη Milli Piyango, την κρατική τουρκική λοταρία.
Ο ΟΠΑΠ θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου και εξαμήνου στις 26 Αυγούστου, μετά το κλείσιμο της ελληνικής αγοράς, ενώ στην εν λόγω έκθεση η Credit Suisse θέτει ως τιμή - στόχο τα 33 ευρώ και η σύστασή της για τη μετοχή είναι «οutperform».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass