ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Ανοδική τάση των τιμών πετρελαίου

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2008 3:45 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:29
Ανοδική τάση παρουσίαζε χθες η τιμή του αργού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, ξεπερνώντας τα 114 δολάρια το βαρέλι, καθώς τα αμερικανικά αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ (Energy Information Administration) τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 6,4 εκατ. βαρέλια, αρκετά περισσότερο από τη μείωση κατά 2,1 εκατ. βαρέλια που προέβλεπαν οι αναλυτές. Εξάλλου, και τα αποθέματα προϊόντων διύλισης - που περιλαμβάνουν το πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης- παρουσίασαν μη αναμενόμενη μείωση.
Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, η τιμή του προθεσμιακού αμερικανικού ελαφρού αργού παρουσίαζε αύξηση μεγαλύτερη του ενός δολαρίου το βαρέλι και βρισκόταν στα 114,15 δολάρια το βαρέλι.
Εξάλλου, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου μπρεντ -παράδοσης Σεπτεμβρίου- είχε ανέλθει στα 111,97 δολάρια το βαρέλι.
Επιπλέον, η EIA ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 400.000 βαρέλια, ενώ οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για μείωση κατά 200.000 βαρέλια.
Πάντως, μερικοί αναλυτές εκτιμούν ότι τα στοιχεία της εβδομαδιαίας έκθεσης της EIA είναι λιγότερο ενισχυτικά για τις τιμές απ΄ ό,τι δείχνουν. Όπως σημειώνει ο Φιλ Φλίν της Alaron Trading, "παρόλο που αυτοί οι αριθμοί δείχνουν ανοδικές τάσεις στην επιφάνεια, η πτώση στα αποθέματα οφείλεται πιθανότατα στο κλείσιμο διυλιστηρίων και στα προβλήματα στις εισαγωγές εν όψει (σ.σ. την περίοδο εκείνη) της τροπικής καταιγίδας Εντουαρντ".
 
   
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass