ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

Αμερικανική απουσία από τη ΔΕΘ

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2008 3:31 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:30
Την απόφασή του να μην οργανώσει το «περίπτερο» των ΗΠΑ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τον Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στην Helexpo. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο, «η απόφαση αυτή πάρθηκε, καθώς δήλωσαν συμμετοχή στο περίπτερο μόνο δύο από τους παραδοσιακούς εκθέτες, ενώ παράλληλα οι εισαγωγείς αμερικανικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα, που κάθε χρόνο κάλυπταν το μεγαλύτερο κόστος του περιπτέρου, αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν αυτή τη χρονιά, καθιστώντας έτσι πρακτικά αδύνατη τη διοργάνωση».
Σύμφωνα με το Επιμελητήριο, τα κύρια κοινά τους επιχειρήματα για τη μη συμμετοχή τους υπήρξαν η κατά την άποψή τους μετάλλαξη του εμπορικού χαρακτήρα και της σημασίας της ΔΕΘ και η γενικότερη οικονομική κρίση που έχει επηρεάσει δυσμενώς την αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα.
Στην επιστολή του προς την Helexpo, το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο τονίζει, επίσης, την επιθυμία να μη διακόψει μόνιμα μια παράδοση διοργάνωσης 48 ετών, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι οι λόγοι που υπαγόρευσαν την απόφαση μη συμμετοχής φέτος των παραδοσιακών εκθετών θα εκλείψουν.
Επίσης, επισημαίνουν πως με τη βοήθεια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, του προξενείου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη και της Helexpo, θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να οργανώσει το περίπτερο των ΗΠΑ στη ΔΕΘ το Σεπτέμβριο του 2009, υιοθετώντας νέα πρότυπα ευθυγραμμισμένα με τις ανάγκες των καιρών, ώστε να δημιουργεί πρόσθετη αξία για κάθε συμμετέχοντα.
Παράλληλα, το Επιμελητήριο μελετά σειρά προτάσεων με σκοπό την εντονότερη δραστηριοποίησή του στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα, στο πλαίσιο ενίσχυσης των εμπορικών σχέσεων της περιοχής με τις ΗΠΑ.
Ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητήριου, Γιάννος Γραμματίδης δήλωσε:
«Δεν θα βιαζόμουν να βγάλω εύκολα συμπεράσματα ή να κάνω αυθαίρετες ερμηνείες εκ του γεγονότος ότι φέτος δεν θα λειτουργήσει το περίπτερο των ΗΠΑ στη ΔΕΘ. Άλλωστε, τέτοια συμπεράσματα κι ερμηνείες δεν υποστηρίζονται στην πράξη όταν αντίθετα υπάρχουν, ιδιαίτερα πρόσφατα, συζητήσεις και συμφωνίες ανάμεσα στις κυβερνήσεις των δύο χωρών για κοινές δράσεις τόσο σε επίπεδο πολιτικών όσο και σε πρακτικό επίπεδο για τη διευκόλυνση κοινών επενδυτικών πρωτοβουλιών. Τα θετικά για τη χώρα μας αποτελέσματα αυτών των πρωτοβουλιών, έχω λόγους να πιστεύω ότι θα είναι σύντομα ορατά».
H ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ HELEXPO
Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, η Helexpo αναφέρει ότι τα νέα χαρακτηριστικά του οργανωτικού σχεδιασμού της HELEXPO για την 73η ΔΕΘ παρουσιάστηκαν στη διοίκηση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου το Φεβρουάριο του 2008 από τη Διοίκηση της HELEXPO, με στόχο την προσέλευση επιχειρήσεων-μελών του ως εκθετών, όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια. Αμέσως μετά την παραλαβή της επιστολής, η HELEXPO απευθύνθηκε στα μέλη του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου που συμμετείχαν στις προηγούμενες διοργανώσεις της ΔΕΘ, και τελικά σχεδόν όλες οι άλλες επιχειρήσεις θα συμμετέχουν στη φετινή ΔΕΘ» και, επιπλέον, όπως προστίθεται, θα συμμετέχουν από τις ΗΠΑ επιχειρήσεις «που δεν είναι μέλη του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου κι ενισχύουν την αμερικανική συμμετοχή».
Το γεγονός αυτό κατά τη Helexpo οφείλεται: (1) Στη στρατηγική marketing της HELEXPO στις ΗΠΑ (2) Στη σημασία που αποδίδουν οι αμερικανικές επιχειρήσεις στη ΔΕΘ για τη διείσδυσή τους στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και (3) Στη σημασία της Θεσσαλονίκης ως πύλης για την ανάπτυξη του διεθνούς εμπορίου στην ευρύτερη περιοχή.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass