ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΑ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΖΗΤΑ Ο ΣΕΛΠΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Πλήγμα για την ανάπτυξη του λιανεμπορίου

Δημοσίευση: 02 Σεπ 2008 3:21 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:33
Φοροεισπρακτικά μέτρα που θα πλήξουν την ανάπτυξη χαρακτηρίζει ο ΣΕΛΠΕ τα νέα μέτρα για τους ελεύθερους επαγγελματίες και ζητά από τον πρωθυπουργό να τα πάρει πίσω. Ακόμη ζητά «πραγματικά αναπτυξιακή» στρατηγική, εξάλειψη γραφειοκρατίας και διαφθοράς, περιορισμό του κράτους στην οικονομική δραστηριότητα. Ειδικότερα, την ανάγκη προώθησης «παράλληλων» πολιτικών που θα εφαρμοστούν από κοινού με την σταθεροποιητική πολιτική επισημαίνει προς την κυβέρνηση ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) με αφορμή τις τοποθετήσεις των φορέων της οικονομίας ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).
Ο ΣΕΛΠΕ σημειώνει τη σημασία της «επανίδρυσης» του κράτους με στόχο την εξάλειψη της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς, τον περιορισμό συμμετοχής του κράτους στην οικονομική δραστηριότητα, το κλείσιμο όλων των περιττών δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων, την πραγματοποίηση αποκρατικοποιήσεων και ιδιωτικοποιήσεων των μεγάλων ελλειμματικών επιχειρήσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Επίσης ζητάει πραγματική «αναπτυξιακή προσπάθεια της ελληνικής οικονομίας που θα οφείλεται σε αύξηση της πραγματικής παραγωγής αγαθών και υπηρεσιών μέσω πραγματοποιήσεως επενδύσεων πάγιου κεφαλαίου και τεχνολογίας και δημιουργίας υποδομών και όχι αποκλειστικά μιας ανάπτυξης, και η οποία θα οφείλεται μόνον στην αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης και της κατασκευής κατοικιών, μέσω ιδιωτικών καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων καθώς και αθρόων διορισμών στον αντιπαραγωγικό δημόσιο τομέα της οικονομίας».
Ο Σύνδεσμος εκτιμά ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης για ενίσχυση των εσόδων των προϋπολογισμών 2008-9, με φοροεισπρακτικά μέτρα και μάλιστα σε περίοδο έντονης ύφεσης της οικονομίας θα μειώσει άμεσα και μεσομακροπρόθεσμα τις αναπτυξιακές προοπτικές της και αναφέρει ότι είναι ανάγκη οι κρατικές δαπάνες να επανεξετασθούν από μηδενική βάση και να συνδεθούν με την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, ο δε κρατικός προϋπολογισμός να υπηρετεί τη διπλή προσπάθεια: ανάπτυξης και δημοσιονομικής εξυγίανσης.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΩΝ
Με αφορμή την ανακοίνωση μέτρων του ΥΠΕΘΟ και εν όψει των εξαγγελιών του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ, ο ΣΕΛΠΕ προτείνει:
* Κατάργηση του μέτρου μηδενισμού των αφορολογήτων ορίων για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες και αντικατάσταση του από ένα σύστημα μερικής αντικειμενικοποίησης του φορολογικού προσδιορισμού των κερδών δύο επιλογών.
* Ρητή διαβεβαίωση του πρωθυπουργού περί εφάπαξ και όχι μόνιμης επιβολής των έκτακτων αντιαναπτυξιακών φόρων.
* Πλήρη κατάργηση ή έστω απλοποίηση του αναχρονιστικού ΚΒΣ και κυρίως της εκβιαστικής διάταξης του, που αφορά την απόρριψη βιβλίων κατά την εκτίμηση του εφόρου προτού υπάρξει τελεσίδικη δικαστική απόφαση.
* Κατάργηση της συμπληρωματικής φορολόγησης κερδών τα οποία πραγματοποιούνται από ελληνικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό και τα οποία επαναπατριζόμενα στην έδρα τους στην Ελλάδα φορολογούνται εκ νέου, για τη διαφορά ποσοστού φόρου, μεταξύ της χώρας που πραγματοποιήθηκαν και της Ελλάδας.
Η πρόσθετη φορολόγηση και η με τα νέα μέτρα έκτακτη φορολόγηση των διανεμόμενων μερισμάτων και αύξηση της προείσπραξης θα αποτελέσει σοβαρό αντικίνητρο για τον επαναπατρισμό τους.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass