ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΣΡΟΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΣΕ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

Αρνητικές αποδόσεις για τα Μετοχικά Α/Κ

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2008 2:47 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:34
Σε 18,59 δισ. ευρώ ανήλθε το ενεργητικό των αμοιβαίων κεφαλαίων στο τέλος Αυγούστου, παρουσιάζοντας μικρότερη μηνιαία κάμψη (0,9%) για το 2008, συγκριτικά με τους μήνες που έχουν προηγηθεί, με το πλήθος των αμοιβαίων κεφαλαίων υπό διαχείριση των ελληνικών εταιριών διαχείρισης να αυξάνεται περαιτέρω σε 346 έναντι 329 στην αρχή του έτους.
Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών (ΕΘΕ) αυξήσεις ενεργητικών σημειώθηκαν στις κατηγορίες των Ομολογιακών Α/Κ Εξωτερικού 370 εκ. ευρώ (13%) και των Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Εσωτερικού 99 εκ. ευρώ (11,1%). Αντίθετα μικρές μειώσεις ενεργητικών παρατηρήθηκαν στο σύνολο των λοιπών κατηγοριών, με εξαίρεση τη μείωση στη κατηγορία των Μικτών Α/Κ Εξωτερικού ύψους 214 εκ. ευρώ (-23,2%).
Κατά το μήνα Αύγουστο σημειώθηκαν μικρές εκροές κεφαλαίων συνολικού ύψους 98 εκ.€, με σημαντικότερες αυτές των κατηγοριών των Μικτών Α/Κ Εξωτερικού (216 εκατ.ευρώ), των Α/Κ Διαχ. Διαθεσίμων Εξωτερικού (202 εκατ.ευρώ) και των Μετοχικών Εξωτερικού (95 εκατ.ευρώ). Αντιθέτως σημαντικές εισροές κεφαλαίων παρατηρήθηκαν στα Ομολογιακά Α/Κ Εξωτερικού (357 εκατ.ευρώ) και στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Εσωτερικού (113 εκατ.ευρώ).
Όσον αφορά στις αποδόσεις από την αρχή του έτους των διαφόρων κατηγοριών επισημαίνεται ότι τα 67 Μετοχικά Αμοιβαία Κεφαλαία υπερέβησαν την απόδοση του Γενικού Δείκτη του Χρηματιστηρίου από 1,53 έως 15,15 ποσοστιαίες μονάδες. Παράλληλα, και τα Μετοχικά Α/Κ Εξωτερικού παρουσίασαν ικανοποιητικές, για αυτή τη δύσκολη χρηματιστηριακή περίοδο, αποδόσεις, περιορίζοντας σημαντικά τις απώλειες που τα διεθνή χρηματιστήρια κατέγραψαν (EUROSTOXX -23,43%, S&P500 -13,17%, NIKKEI -18% και Shangai -56.7%).
Στην περίπτωση των Μικτών Α/Κ (απλά Α/Κ ή Funds of Funds) λόγω της περιορισμένης έκθεσής τους σε μετοχικούς τίτλους αντιστάθηκαν καλύτερα στις πιέσεις των χρηματιστηριακών αγορών.
Τέλος, τα Ομολογιακά Α/Κ, παρά τις αντίξοες συνθήκες στην αγορά χρήματος και την επιδείνωση της πιστοληπτικής ικανότητας εταιρειών, κυρίως στη διεθνή αγορά, όπως αυτή αντανακλάται ακόμη και σήμερα, στην αύξηση των περιθωρίων δανεισμού (credit spreads) κατάφεραν σε αρκετές περιπτώσεις να αντισταθμίσουν τις απώλειες καταγράφοντας αποδόσεις με θετικό πρόσημο.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass