ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΠΤΑ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ, ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΥΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΚΑΤΑ 20%, ΟΙ ΤΙΜΕΣ (ΜΕΣΕΣ) ΑΜΟΛΥΒΔΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΟΛΙΣ 8,4% !!!

Έξω κατρακυλά, μέσα «συντηρείται»

* Σε αδικαιολόγητα επίπεδα οι τιμές που φτάνουν στην τελική κατανάλωση

Δημοσίευση: 09 Σεπ 2008 16:30 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:35
Σε αδικαιολόγητα υψηλά επίπεδα παραμένουν οι εγχώριες τιμές των καυσίμων, την ίδια στιγμή που οι διεθνείς τιμές του μαύρου χρυσού υποχωρούν στα επίπεδα του περασμένου Μαρτίου. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τις τιμές της αμόλυβδης –τουλάχιστον όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία που συγκεντρώνει η ΝΑΛ κάθε μέρα- μιας και με τις διεθνείς τιμές στα ίδια επίπεδα με αυτά προ έξι μηνών περίπου, οι τιμές αμόλυβδης στο νομό είναι πιο υψηλές, χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως ευσταθής αιτιολογία. Με βάση τα στοιχεία του Bloomberg για τις τιμές του brent και τα στοιχεία που συγκεντρώνει σε καθημερινή βάση η Διεύθυνση Εμπορίου της ΝΑΛ αποκαλύπτεται πως οι εγχώριες τιμές των καυσίμων ακολουθούν αυτόματα την ανηφόρα, όταν υπάρχει διεθνές ανατιμητικό κύμα, αλλά ολιγωρούν στην ενσωμάτωση της υποχώρησης των διεθνών τιμών.
ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ
Προ έξι μηνών περίπου, στις 3 Μαρτίου 2008 (έχει μπει και η αύξηση του ΕΦΚ), οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου ήταν στα περίπου 101 δολάρια το βαρέλι. Η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στο νομό Λάρισας (3.03.2008) είχε διαμορφωθεί στα 1,101 ευρώ/λίτρο. Η χαμηλότερη τιμή βρισκόταν στα 1,035 ευρώ το λίτρο και η υψηλότερη στα 1,196 ευρώ/λίτρο. Έξι μήνες μετά, κι ενώ το brent βρίσκεται και πάλι στα 101 δολάρια το βαρέλι (8.09.2008, bloomberg), η μέση τιμή της αμόλυβδης στη Λάρισα (8.09.2008, ΝΑΛ) είναι στα 1,188 ευρώ/λίτρο, με τη χαμηλότερη τιμή στα 1,117 και την υψηλότερη στα 1,299 ευρώ το λίτρο –περίπου εννιά λεπτά πιο ακριβή.
ΣΤΗ ΧΩΡΑ
«Θλιβερά» είναι τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα το Υπουργείο Ανάπτυξης, καθώς οι τιμές στη χώρα, αντί να υποχωρούν, σημείωσαν και άνοδο σε διάστημα μιας εβδομάδας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΑΝ, η μέση τιμή της αμόλυβδης, σύμφωνα με πανελλαδικές μετρήσεις τιμών σε 2.300 περίπου πρατήρια, διαμορφώθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2008 στα 1,2 ευρώ ανά λίτρο σημειώνοντας αύξηση κατά 0,42% σε σχέση με τη μέση τιμή της αμόλυβδης που ήταν 1,195 στις 29 Αυγούστου 2008.
ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ειδικά στην περιφέρεια Θεσσαλίας (πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης για την περασμένη Παρασκευή), οι μέσες τιμές της αμόλυβδης διαμορφώθηκαν ως εξής: η μέση τιμή της αμόλυβδης στο νομό Καρδίτσας βρέθηκε στα 1,209 ευρώ το λίτρο, στο νομό Λάρισας η μέση τιμή διαμορφώθηκε στα 1,192 ευρώ το λίτρο, στο νομό Μαγνησίας μετρήθηκε στα 1,21 ευρώ το λίτρο, ενώ, τέλος, στο νομό Τρικάλων η μέση τιμή του καυσίμου μετρήθηκε στα 1,192 ευρώ το λίτρο.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass