ΘΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ 66,6% ΑΝΤΙ 125,7 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Στην "αγκαλιά" του RTL ο όμιλος Alpha Media

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2008 3:35 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:41
Την είσοδο στην ελληνική τηλεοπτική αγορά του γερμανικού RTL σηματοδοτεί η απόκτηση του ελέγχου του 66,6% του μετοχικού κεφαλαίου του Alpha Media Group αντί 125,7 εκατ. ευρώ από το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό εμπορικό τηλεοπτικό δίκτυο. Σε χθεσινή ανακοίνωση του RTL, διευκρινίζεται ότι υπεγράφη η σχετική συμφωνία με τον ιδιοκτήτη της τρίτης μεγαλύτερης τηλεοπτικής επιχείρησης στην Ελλάδα κ. Δημήτρη Κοντομηνά, η οποία πρέπει να λάβει την έγκριση από τις ελληνικές αρχές ανταγωνισμού και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο.
Η συμφωνία προβλέπει ότι το RTL θα έχει πέντε από τις εννέα θέσεις στο ΔΣ του Alpha Media Group και θα διατηρεί το δικαίωμα να ορίζει τον διευθύνοντα σύμβουλο και τον διαχειριστικό διευθυντή, ενώ ο κ. Κοντομηνάς θα ορίζει τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου. Το RTL ενημέρωσε ότι η ελληνική τηλεοπτική διαφημιστική αγορά αυξήθηκε το 2007 σε πάνω από 500 εκατ. ευρώ, από περίπου 300 εκατ. ευρώ το 2001 και αναμένεται να αυξηθεί κατά 6% με 7% μεσοπρόθεσμα. Σύμφωνα με το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο, οι ετήσιες πωλήσεις του Alpha Media Group ανέρχονται σε περίπου 100 εκατ. ευρώ. Το RTL, το οποίο έχει συμφέροντα σε 10 ευρωπαϊκές χώρες και είναι ιδιαίτερα προσεκτικό στο τι εξαγοράζει, είναι ιδιοκτησίας του ομίλου επιχειρήσεων Bertelsmann. Τον προηγούμενο μήνα, ο όμιλος Bertelsmann είπε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης της συμμετοχής του στο 75% από 90%, αποδεσμεύοντας μετοχές οι οποίες μπορεί να χρησιμοποιηθούν για εξαγορές.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass