«ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ 90% ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟ «ΣΠΙΤΙ» ΜΑΣ», ΔΙΕΜΗΝΥΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΑΣ, ΑΘ. ΚΟΚΚΙΝΟΥΛΗΣ

Σημείο αναφοράς για τη Λάρισα το Gaea Lifestyle Center

* Σε 1,5-2 εκατ. ευρώ τα έσοδα (κέρδη) της Ένωσης στο 12μηνο λειτουργίας

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2008 3:44 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:41
Με το 85% της συνολικής εκμισθώσιμης επιφάνειας να έχει «κλείσει» ξεκινά, ουσιαστικά από σήμερα, τη λειτουργία του το εμπορικό κέντρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας, Gaea Lifestyle Center, στη Φιλιππούπολη.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης του εμπορικού κέντρου, ο τζίρος (πωλήσεις των καταστημάτων) εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε περίπου 18-20 εκατ. ευρώ στο πρώτο 12μηνο πλήρους λειτουργίας, ενώ τα έσοδα για την Ένωση από αυτή τη δραστηριότητα θα ανέλθουν σε περίπου 1,5-2 εκατ. ευρώ. Η φαντασμαγορική τελετή εγκαινίων πραγματοποιήθηκε αργά χθες το βράδυ, ενώ η ΕΑΣ, δια στόματος του προέδρου της, Αθ. Κοκκινούλη, κάλεσε τον αγροτικό κόσμο της Λάρισας να στηρίξει την «περιουσία» του.
«Δεν είμαστε πολυεθνική, ούτε έχουμε σκοπό να «κλείσουμε» κανέναν συμπατριώτη μας. Κανένας όμως δεν μπορεί να απαγορεύσει σε μια τόσο μεγάλη Ένωση να επιλέγει ελεύθερα τις επενδυτικές της δραστηριότητες και να πιστεύει σε αυτές και να πετύχει», διεμήνυσε ο κ. Κοκκινούλης. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παρέθεσαν τα μέλη της διοίκησης του εμπορικού κέντρου και εκπρόσωποι των καταστηματαρχών, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας έκανε αναφορά στην –εξαιρετικά υπολογίσιμη- αγοραστική δύναμη του αγροτικού κόσμου. «Είμαστε το 90% της αγοραστικής δύναμης της Λάρισας και πιστεύουμε ότι τις επόμενες ημέρες το Gaea Lifestyle Center θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς της πόλης, θα είναι το κέντρο της Λάρισας», είπε χαρακτηριστικά. Παρόμοια αναφορά έκανε ο ίδιος και λίγο αργότερα, από το βήμα ομιλίας της τελετής των εγκαινίων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορώ να φανταστώ γυναίκα αγρότη να μην ψωνίζει απ’ το «δικό της κατάστημα», από το «σπίτι» της. Το Gaea είναι η περιουσία της αγροτιάς. Οι αγρότες το έφτιαξαν και σε αυτούς ανήκει. Και θα το στηρίξουμε», είπε.
ΕΝΤΟΣ
Μοναδική για τα ελληνικά δημόσια και ιδιωτικά δεδομένα χαρακτηρίστηκε, από ομιλητές και προσκεκλημένους, η συνέπεια της ΕΑΣ και της κατασκευαστικής κοινοπραξίας, τόσο αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της κατασκευής, όσο και αναφορικά με τον προϋπολογισμό. Ο γενικός διευθυντής της ΕΑΣ, Παναγιώτης Παπαθανασίου εκτίμησε ότι απόσβεση της επένδυσης αναμένεται μέσα στην επόμενη πενταετία. Υπενθυμίζεται ότι το ύψος της επένδυσης ανήλθε σε 8 εκατ. ευρώ. «Αν και πιστεύω ότι από τη βιομηχανία πρωτίστως έρχεται η ανάπτυξη, το εμπορικό κέντρο είναι για μας μια επένδυση για να επιβιώσουμε. Η Ένωση είναι μια οικονομική μονάδα που θέλει να επιβιώσει», σημείωσε χαρακτηριστικά.
«ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ...»
Ξεκάθαρη ήταν η τοποθέτηση του κ. Κοκκινούλη αναφορικά με την πρόταση εξαγοράς του Gaea που έγινε στη διοίκηση της ΕΑΣ. Το ύψος της προσφοράς, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης ανήλθε σε περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ και απερρίφθη, αφού προηγουμένως η Ένωση έλαβε σχετικές συμβουλές. «Απορρίψαμε την πρόταση. Θέλουμε να το δουλέψουμε το εμπορικό κέντρο εμείς», είπε ο κ. Κοκκινούλης. Όσο για τα μελλοντικά σχέδια της ΕΑΣ, οι επόμενες κινήσεις επικεντρώνονται στην ενίσχυση της τυροκομικής μονάδας (Τέμπη) με επενδύσεις ύψους περίπου 3 εκατ. ευρώ που έχουν δρομολογηθεί.
Να σημειωθεί ότι σε παρακείμενη έκταση, η κατασκευαστική κοινοπραξία Ανταίος-Έκτωρ-Χαύδας-Ωρολογόπουλος-Λατομεία Τυρνάβου-ΔΙΟΦΙΛ αναμένεται να φτιάξουν ακόμη ένα εμπορικό κέντρο.
ΤΕΛΕΤΗ
Στην τελετή παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Φώτης Γκούπας, ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ο δήμαρχος Λαρισαίων, Κωνσταντίνος Τζανακούλης, η αντινομάρχης Ρένα Καραλαριώτου, κ.ά. Τα βλέμματα των παρευρεθένων συγκέντρωσαν η... «εναέρια» κατάβαση της κορδέλας των εγκαινίων από ακροβάτες, αλλά και η μουσική παράσταση του γυναικείου κουαρτέτου Fortissimo.
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
Στο ισόγειο του Gaea Lifestyle Center βρίσκονται:
«Octopus» (πρωτότυπα αντικείμενα μοντέρνου σχεδιασμού, είδη για το σπίτι, gadgets και διάφορα αξεσουάρ για μοντέρνους ανθρώπους), «Just Perfect» (γυναικεία σύνολα, σύμφωνα με την τελευταία λέξη της μόδας), «Firmato» (επώνυμες φίρμες σε ανδρικά και γυναικεία ρούχα: Corneliani, Armani, Versace, Ferre, Morini, Cavalli, Trussardi, D. Gabbana, Gucci, Prada, Dior, Iceberg, Exte, Boss, Next Time, Primo Piano, Luca Pallazzi, Vera Pelle, Firmato, Moschino), «Even» (collection της Eva Moritz και Pink), «Defile» (κατάστημα γυναικείων ρούχων), «Delire» (ανδρική ένδυση υψηλού σχεδιασμού), «Γερμανός» και «Wind» (τεχνολογία επικοινωνιών), «Galleria di Scarpe BooBoo» (επώνυμα γυναικεία παπούτσια, τσάντες και αξεσουάρ), «Fado» (αξεσουάρ: τσάντες, πορτοφόλια, κοσμήματα, ζώνες, καπέλα, μαντήλια, σαγιονάρες, αξεσουάρ για τα μαλλιά), «Sergio Tacchini» (ανδρικό και γυναικείο sportswear), «Παπαϊωάννου» (γυαλιά ηλίου, οράσεως και φακοί επαφής), «Slalom» (street fashion, όπως Dc, Ethnies, Circa, Billabong, Converse All Star, Vans, Element, Dvs, Bench, Supra, Adio, Burton, Forum, Salomon, Rossignol, Blissard, Four Square, Head και Helly Hansen), «ΔΑΝΙΑΣ 1946» (επώνυμα ρούχα για τη γυναίκα: Moschino (γυναικείο), Byblos, Paul Smith, Jonofui, Karl Lagerfeld, Anna Sui, Sonia by Sonia Rykiel, Anna Ritan, Alise Dan Diego, Coracor, Sevently, G. Gambini, Nanni, Vic Matie, Dondup, I Pinko, Pallino, Booksfield, Timberland και για το παιδί D&G και Dior.
«Unique Kids» (παιδική ένδυση), «Miss Manicure» (μανικιούρ και πεντικιούρ),
Cafe «Elxis» και «Γαία», παιδότοπος, κομμωτήριο, Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών και ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank.
Στον πρώτο όροφο: «Voyage» (Grigio, γυναικεία ρούχα Missoni, Malone, Laura Black και Galliano), «Must» (γουναρικά και επιλεγμένα γυναικεία ρούχα), «Me Gusto» (εσώρουχα με φινέτσα και γούστο), «LOFT Home Gallery» (όλος ο κόσμος του σπιτιού: Estia Anthis, Omnishop, Aslanis Home, Pip Bed & Bath, Das Home, Nef – Nef, Sia Home Fashion, Άνεμος, Cottonfield, Disney Home, Limneos, Looney Tunes, Cacharel, Benetton). Στο δεύτερο όροφο: ψαροταβέρνα «Μπάτης» και ιταλική κουζίνα «Amante».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass