ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Αυξάνονται οι μισθοί και οι συντάξεις του Δημοσίου

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2008 3:25 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:41
Στο τέλος Σεπτεμβρίου με τον μισθό του Οκτωβρίου θα καταβληθούν στους υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΟΤΑ και λοιπών ΝΠΔΔ καθώς και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας οι νέες αυξημένες αποδοχές τους, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Οι αυξήσεις των αποδοχών προβλέπονται στην εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με την εισοδηματική πολιτική του 2008 που έχει υπογράψει ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκος Λέγκας.
Ειδικότερα οι αυξήσεις και οι βασικοί μισθοί διαμορφώνονται ώς εξής:
Ο βασικός μισθός των λειτουργών και υπαλλήλων του Δημοσίου, των ΟΤΑ και λοιπών ΝΠΔΔ, καθώς και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας αυξάνεται επιπλέον κατά 2% από 1/10/2008, ενώ έχει ήδη αυξηθεί κατά 2,5% από 1/1/2008.
Ετσι, ο κατώτατος βασικός μισθός, ο οποίος στο τέλος του 2007 ανερχόταν στα 651 ευρώ (για την κατηγορία Υ.Ε.), με την ενσωμάτωση του κινήτρου απόδοσης και την εφαρμογή της εισοδηματικής πολιτικής του 2008, ανέρχεται από 1/10/2008 σε 711 ευρώ, δηλαδή αυξάνεται κατά 9,2%. Αντίστοιχα ο κατώτατος μισθός για την κατηγορία Δ. Ε. αυξάνεται στα 830 ευρώ, για την κατηγορία Τ.Ε. στα 938 ευρώ και για την κατηγορία Π.Ε. στα 985 ευρώ.
Παράλληλα, σήμερα κατεβλήθη από το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς φορείς που ακολουθούν το ίδιο με το Δημόσιο συνταξιοδοτικό καθεστώς η σύνταξη Οκτωβρίου αυξημένη κατά επιπλέον 2%, όπως ορίζεται από την εισοδηματική πολιτική 2008. Οι συντάξεις που καταβάλλονται από το Δημόσιο, καθώς και από τους ασφαλιστικούς φορείς που ακολουθούν το ίδιο με το Δημόσιο συνταξιοδοτικό καθεστώς έχουν ήδη αυξηθεί κατά 3% από 1/1/2008.
Οι νέοι βασικοί μισθοί ανά κατηγορία είναι οι ακόλουθοι:
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass