ΟΥΡΕΣ ΔΕΚΑΔΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στάγδην και σημειωτόν για καύσιμα

* Από σήμερα τέλος στην αμόλυβδη – Απομένουν ελάχιστες ποσότητες σούπερ και πετρελαίου κίνησης

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2008 3:38 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:41
Tης Μαρίας Μίχου - michou@eleftheria.gr
Μόνον παλαιού τύπου βενζίνη σούπερ και πετρέλαιο κίνησης διαθέτουν σήμερα –και αυτά σε ελάχιστες ποσότητες και μόνον μέχρι το πολύ στις 12 το μεσημέρι- τα πρατήρια της Λάρισας, καθώς μέχρι χθες αργά το βράδυ, τα αποθέματα της αμόλυβδης είχαν εξαντληθεί. Από νωρίς το πρωί σχηματίστηκαν ουρές δεκάδων αυτοκινήτων, τόσο στην πόλη όσο και περιμετρικά, ενώ από το μεσημέρι και μετά, τα περισσότερα πρατήρια έβαλαν «λουκέτο». Ελάχιστα απέμειναν ανοιχτά ως αργά το βράδυ. Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο μέχρι και επιστράτευσης για την τροφοδοσία της αγοράς με καύσιμα, σε περίπτωση που η απεργία συνεχιστεί πέραν της Παρασκευής.
«Τα πράγματα είναι ιδιαίτερα δύσκολα. Έχουμε στερέψει από καύσιμα και δεν ξέρουμε τι θα γίνει», ανέφερε στην «Ε» η πρόεδρος των βενζινοπωλών Λάρισας, Ελισάβετ Παπαδοπούλου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι την Παρασκευή ενδέχεται οι δύο πλευρές –κυβέρνηση και απεργοί- να έλθουν, έστω και σε προσωρινή «ανακωχή», κάτι που θα επιτρέψει την ομαλή τροφοδοσία της αγοράς. Σε διαφορετική περίπτωση εξετάζεται μέχρι και το ενδεχόμενο επιστράτευσης.
ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ
Από νωρίς χθες το απόγευμα, τα αποθέματα αμόλυβδης βενζίνης εξαντλήθηκαν για τη συντριπτική πλειοψηφία των πρατηρίων της Λάρισας, ενώ ελάχιστα ήταν τα πρατήρια που έμειναν ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ. Για σήμερα, έχουν μείνει λίγα αποθέματα πετρελαίου κίνησης και παλαιού τύπου σούπερ βενζίνης, τα οποία, όμως, εκτιμάται ότι θα εξαντληθούν κι αυτά νωρίς-νωρίς.
Ουρές δεκάδων αυτοκινήτων σχηματίστηκαν από το πρωί, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι κάποια πρατήρια παρέμειναν τελείως κλειστά χθες, καθώς τους είχε τελειώσει η αμόλυβδη από το βράδυ της Τρίτης.
«ΠΑΓΩΝΕΙ»
Τα προβλήματα αναμένεται να διογκωθούν σήμερα, Πέμπτη, μιας και εκτός από τα οικογενειακά αυτοκίνητα, και τα επαγγελματικά οχήματα ενδεχομένως θα τραβήξουν «χειρόφρενο» ή να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους.
«Αντέχουμε μέχρι την Παρασκευή. Από κει και πέρα δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιες θα είναι ακριβώς οι επιπτώσεις για τις λαρισαϊκές επιχειρήσεις», σημείωσε ο πρόεδρος των Θεσσαλών βιομηχάνων, Νίκος Ρώμνιος.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass