Η CREDIT AGRICOLE ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ

«Ήρθαμε στην Ελλάδα για να μείνουμε»

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2008 3:56 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:43
Η Credit Agricole εμπιστεύεται και στηρίζει τη θυγατρική της Εμπορική Τράπεζα, η οποία είναι ένας σημαντικός στρατηγικός εταίρος. «Ήρθαμε στην Ελλάδα για να μείνουμε», δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Credit Agricole, κ. Rene Carron, στη διάρκεια εκδήλωσης για την παρουσίαση του βιβλίου «Emporiki Bank 1907-2007: Εναλλαγές Ταυτότητας και Μετασχηματισμοί», το οποίο εκδόθηκε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων λειτουργίας τής Τράπεζας. Ο πρόεδρος της Εμπορικής Τράπεζας και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Credit Agricole, κ. Jean-Frederic De Leusse, στο χαιρετισμό που απηύθυνε, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Εμπορική λειτουργεί σήμερα με τα υψηλότερα διεθνή τραπεζικά πρότυπα, ιδιαίτερα όσον αφορά στη διαχείριση κινδύνων και υπενθύμισε ότι η Εμπορική Τράπεζα πέρα από την ισχυρή παρουσία της στην ελληνική αγορά, θα αποτελέσει και την πλατφόρμα για την περαιτέρω επέκταση της Credit Agricole σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ο διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος της Εμπορικής Τράπεζας, κ. Αντώνης Κροντηράς, χαρακτήρισε την έκδοση του συγκεκριμένου βιβλίου ως «ορόσημο» για την ιστορία της Εμπορικής, η οποία, όπως είπε χαρακτηριστικά, «έχει ταυτόχρονα και συμβολική αξία. Γίνεται στον 101ο χρόνο ζωής της Εμπορικής Τράπεζας. Συμβολίζει το γεφύρωμα του χθες με το σήμερα, τη συνέχεια και την εξέλιξη, το όραμα για το μέλλον με σεβασμό στο παρελθόν, δηλαδή την Αναγέννηση της Εμπορικής Τράπεζας μέσα από την Ιστορία της». Ο κ. Κροντηράς υπογράμμισε, επίσης, στο χαιρετισμό του ότι «με ισχυρό σύμμαχο την Credit Agricole, θέλουμε να κάνουμε την Εμπορική έναν πρότυπο τραπεζικό οργανισμό - την πρώτη σε αξιοπιστία Τράπεζα στην ελληνική αγορά, με το υψηλότερο επίπεδο εξυπηρέτησης και διεθνή δικτύωση σε 70 χώρες. Έναν οργανισμό με ισχυρό όνομα, φήμη και αναγνωρισιμότητα, με την πλούσια δηλαδή κληρονομιά τής Εμπορικής Τράπεζας από τα 100 χρόνια λειτουργίας της, που επιδιώκει νέες πρωτοπορίες, με άξονες την ποιότητα και την καινοτομία».
Η νέα έκδοση της Εμπορικής Τράπεζας, η οποία αποτελεί μία τεκμηριωμένη επιστημονική μελέτη τής καθηγήτριας Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Ιστορίας κ. Μαργαρίτας Δρίτσα, εξετάζει πτυχές της ιστορίας τής Τράπεζας, μέσα από τις οποίες αναδεικνύονται οι μεταβολές της ταυτότητας και του στρατηγικού της προσανατολισμού, καθώς και οι καινοτομίες και τα γενικότερα στοιχεία που διαφοροποίησαν την Εμπορική από τα υπόλοιπα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, από την ίδρυσή της το 1907 μέχρι την εξαγορά της από το διεθνή Όμιλο της Credit Agricole.
Στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου παρέστησαν ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, προσωπικότητες της επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, εκπρόσωποι των εργαζομένων και συνταξιούχων της Εμπορικής Τράπεζας, διατελέσαντες πρόεδροι και ανώτερα στελέχη της Εμπορικής Τράπεζας, εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών. Το βιβλίο παρουσίασε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Τάσος Γιαννίτσης, ενώ συντονιστής στην εκδήλωση ήταν ο δημοσιογράφος κ. Νίκος Νικολάου.
Με την ευκαιρία της επίσκεψης του κ. Rene Carron στην Ελλάδα, ο Γάλλος πρέσβης στην Αθήνα, κ. Κριστόφ Φαρνό, παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν του στην πρεσβευτική κατοικία του στην Αθήνα.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass