ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΔ

Επεισοδιακή συνεδρίαση στο Επιμελητήριο

* «Δεν θα συμμετάσχουμε ξανά σε συνεδρίαση, αν δεν τηρούνται τα προβλεπόμενα από το νόμο», δήλωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού, Δημήτρης Αδάμ

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2008 3:57 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:43
Επεισοδιακά εξελίχθηκε η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Λάρισας, καθώς οι σύμβουλοι και ο επικεφαλής, Δημήτρης Αδάμ, του συνδυασμού της «Νέας Επιχειρηματικής Δράσης» (ΝΕΔ) αποχώρησαν, διαμαρτυρόμενοι για τον τρόπο που διενεργούνται διοικητικά συμβούλια και συνελεύσεις. «Καλούμαστε απλώς να συναινούμε σε ήδη ειλημμένες αποφάσεις. Δεν θα συμμετάσχουμε ξανά σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, εάν δεν ακολουθηθούν οι πρέπουσες διαδικασίες λήψης αποφάσεων», σημείωσε ο κ. Αδάμ.
Σε γραπτή ανακοίνωσή τους, οι εκπρόσωποι του συνδυασμού υπογραμμίζουν ότι δεν τηρείται από τον επιμελητηριακό νόμο προβλεπόμενη τακτικότητα των συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, από την αρχή της θητείας της τωρινής διοίκησης (Ιούλιος 2006), ενώ θα έπρεπε να έχουν γίνει 23 συνεδριάσεις, έχουν γίνει μόνον 13. «Αυτό έχει σαν συνέπεια την ετεροχρονισμένη λήψη αποφάσεων, όταν πλέον έχει παρέλθει ο χρόνος πραγματοποίησής τους. Σοβαρά θέματα, με τεράστιο οικονομικό κόστος για το Επιμελητήριο, αν και τέθηκαν πολλές φορές συστηματικά, αποφεύγεται να συζητηθούν, παρ΄όλες τις δεσμεύσεις του προέδρου για συγκεκριμένες ημερομηνίες. Δυστυχώς, υποχρεωθήκαμε εκ των πραγμάτων να αποχωρήσουμε από αυτή τη συνεδρίαση, δηλώνοντας ότι δεν θα συμμετάσχουμε σε καμία συνεδρίαση στο μέλλον, εάν δεν πεισθούμε ότι το Επιμελητήριο θα ακολουθεί την αγορά που εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
Μετά από αυτή την εξέλιξη δεν στάθηκε δυνατό να ληφθεί απόφαση για το θέμα λήψης απόφασης του ΕΒΕΛ για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των ΕΒΕ για ασφαλιστικό-φορολογικό στις 13 Οκτωβρίου. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί από την επόμενη εβδομάδα, σε νέα συνεδρίαση της διοίκησης του Επιμελητηρίου.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass