ΈΛΗΞΕ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ

Άρχισε η τροφοδοσία της αγοράς με καύσιμα

Μέχρι και 4,5 λεπτά τα «καπέλα» σε διάστημα μιας εβδομάδος

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2008 3:57 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:43
Ξεκίνησε από νωρίς χθες το πρωί η τροφοδοσία της αγοράς με καύσιμα καθώς ανεστάλη η απεργία των τελωνιακών με ψήφους 16 υπέρ και 15 κατά. Τις πρώτες πρωινές ώρες ολοκληρώθηκη η συνεδρίαση του συλλογικού τους οργάνου το οποίο και απόφάσισε έπειτα από ένα μαραθώνιο και επισοδειακό συμβούλιο να λύσει την απεργία έπειτα και από τις προφορικές διαβεβαιώσεις για ικανοποίηση των αιτημάτων του κλάδου που πήρε από το υπουργείο Οικονομικών. Υπολογίζεται ότι η πλήρης τροφοδοσία της αγοράς με καύσιμα θα έχει αποκατασταθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο.Xωρίς ιδιαίτερα προβλήματα γέμισαν τα ρεζερβουάρ τους οι Λαρισαίοι.
Η «χασούρα» και «απραξία» των ημερών μεταφέρθηκε σχεδόν αυτούσια στις τιμές λιανικής, με αυξήσεις που έφτασαν μέχρι και 4,5 λεπτά το λίτρο σε διάστημα μιας εβδομάδας. Οι πρατηριούχοι επικαλούνται λειτουργικά έξοδα που πρέπει να καλυφθούν (οι υπάλληλοι πληρώνονται κανονικά, ακόμη και εάν δεν λειτούργησε το πρατήριο λόγω έλλειψης καυσίμων), αλλά και το γεγονός ότι «τσίμπησε» και η τιμή διϋλισης.
ΩΡΑΡΙΟ
«Εκπλήξεις» για τους Λαρισαίους καταναλωτές φέρνει και το νέο ωράριο λειτουργίας των πρατηρίων της πόλης. Σύμφωνα με το ωράριο, που θα ισχύσει από την 1η Οκτωβρίου, τα πρατήρια θα λειτουργούν ως τις 12.30 το βράδυ, και μετά η λειτουργία μέχρι τις 6 το πρωί θα είναι προαιρετική, χωρίς να διευκρινίζεται ή να υπάρχει δυνατότητα να γνωρίζει κανείς ποια θα είναι ανοιχτά. Σε περίπτωση, δηλαδή, που κάποιος χρειαστεί, για οποιοδήποτε λόγο, να βάλει βενζίνη μετά τις 12, θα πρέπει να ψάχνουν στην τύχη…
Αναλυτικότερα:
Έληξε στις 4 τα ξημερώματα της Παρασκευής η απεργία των τελωνειακών υπαλλήλων, έπειτα από πολύωρη και επεισοδιακή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.
Η μαραθώνια συνεδρίαση ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης, αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης εκπροσώπων των τελωνειακών με τον υφυπουργό Οικονομίας Αντώνη Μπέζα, και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα.
Στη διάρκεια της συνάντησης στο υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Μπέζας διαβεβαίωσε τους τελωνειακούς ότι δεν θα θιγούν τα επιδόματά τους, κάτι που θα καθίσταται σαφές στις υπουργικές αποφάσεις που θα εκδοθούν με την εφαρμογή του νέου φορολογικού νόμου.
«Ακούσαμε κάτι νεώτερο που πρέπει να εκτιμηθεί στο γενικό συμβούλιο» ήταν η απάντηση του προέδρου της Ομοσπονδίας.
Στη διάρκεια της συνεδρίασής της, ωστόσο, πολλά μέλη εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πρόταση για αναστολή των κινητοποιήσεων. Ενδεικτικό της ατμόσφαιρας που κυριάρχησε είναι το γεγονός ότι η απεργία ανεστάλη με 16 ψήφους υπέρ και 15 κατά.
Νωρίτερα, το Μονομελές Πρωτοδικείου είχε κάνει εν μέρει δεκτή την προσφυγή του υπουργείου Οικονομικών, που ζητούσε να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία.
Το δικαστήριο έκρινε παράνομες, αλλά όχι καταχρηστικές τις κινητοποιήσεις, γεγονός που ερμηνεύεται ότι δίνει το δικαίωμα στους τελωνειακούς να συγκαλέσουν Γενική Συνέλευση και να κηρύξουν νέα απεργιακή κινητοποίηση - ακόμα και εντός της Παρασκευής - με τα ίδια αιτήματα.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass