ΕΠΑΦΕΣ ΓΣΕΒΕΕ-ΕΣΕΕ ΓΙΑ «ΛΟΥΚΕΤΟ» ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Κοινό «μπλακ-άουτ» ετοιμάζουν έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες

* Έκτακτη σύσκεψη εμπόρων στην Αθήνα τη Δευτέρα – Προσπαθούν να αποκλείσουν τις «διαρροές»

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2008 3:59 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:44
Κοινό «μέτωπο» για ασφαλιστικό και φορολογικό προσπαθούν να συγκροτήσουν επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις και επαφές σε επίπεδο διοικήσεων των ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, με σκοπό την εξεύρεση κοινής ημερομηνίας για «λουκέτα». Αν και οι επίσημες ανακοινώσεις κάνουν λόγο για κινητοποίηση στις 13 Οκτωβρίου για τη ΓΣΕΒΕΕ και στις 22 Οκτωβρίου για την ΕΣΕΕ, πληροφορίες της «Ε» φέρουν τις διοικήσεις των δύο Συνομοσπονδιών να συνομιλούν, με πιθανότερη ημερομηνία κινητοποίησης στις 20 ή στις 22 Οκτωβρίου.
Το θέμα τέθηκε επί τάπητος και στην προχθεσινή συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας (ΟΕΣΘ), που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα. Ο προβληματισμός των εμπόρων της Θεσσαλίας εστιάστηκε τόσο στο γεγονός ότι οι ξεχωριστές κινητοποιήσεις ΕΒΕ και εμπόρων –για τα ίδια ζητήματα και με τα ίδια αιτήματα (επαναφορά του αφορολογήτου ορίου για τους εμπόρους, κάλυψη ελλειμμάτων και χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό, μεταξύ άλλων)- διαιρούν ένα μέτωπο που θα μπορούσε να είναι κοινό, όσο και στην επισήμανση ότι δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να κλείσει η αγορά για δύο ημέρες, μια στις 13 και μια στις 22 Οκτωβρίου.
ΜΕΤΩΠΟ
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει η πρόταση για κοινή διαμαρτυρία, με 24ωρο «λουκέτο» καταστημάτων (από εμπορικά μέχρι περίπτερα) στις 20 ή στις 22 Οκτωβρίου, ενώ στις 13 Οκτωβρίου θα γίνουν κοινές παραστάσεις διαμαρτυρίας των κατά τόπους συμβουλίων και μελών επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων στις κατά τόπους υπηρεσίες του ΟΑΕΕ και τις ΔΟΥ. Θα πρέπει, βεβαίως να επισημανθεί ότι επισήμως δεν έχει γίνει καμιά ανακοίνωση προς αυτή την κατεύθυνση. Σε περίπτωση που επιτευχθεί το κοινό «μέτωπο», είτε στις 20 είτε στις 22 Οκτωβρίου –και με το ενδεχόμενο πανελλαδικής απεργίας εργαζομένων υπό τη ΓΣΕΕ στις 21 Οκτωβρίου- η χώρα θα βρεθεί σε διήμερο απεργιακό κλοιό.
«ΔΙΑΡΡΟΕΣ»
Έντονο προβληματισμό στις τάξεις της ΕΣΕΕ προκαλούν οι... «διαρροές» σε επίπεδο Εμπορικών Συλλόγων των μεγάλων πόλεων, καθώς Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις δεν συμφωνούν σε κλείσιμο των καταστημάτων, εκτιμώντας ότι είναι μια πρακτική που δεν θα αποφέρει κανένα αποτέλεσμα. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα και με την ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, συγκαλείται έκτακτη σύσκεψη των προέδρων των κατά τόπους Ομοσπονδιών στην Αθήνα, την ερχόμενη Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου, προκειμένου να επιχειρηθεί να συγκροτηθεί «αρραγές» μέτωπο των εμπόρων της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΣΕΕ, στο πλαίσιο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών της έχει αποφασίσει να ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργο Αλογοσκούφη και την υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, να προχωρήσει στην εκτύπωση και διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου διαμαρτυρίας, αλλά και τη δημιουργία τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σποτ διαμαρτυρίας.
ΟΕΣΘ.
Στη συνέλευση της ΟΕΣΘ αποφασίστηκε η κινητοποίηση του θεσσαλικού εμπορικού κόσμου με κλείσιμο καταστημάτων στις 22 Οκτωβρίου και συμπαράσταση (παρουσία διοικητικών συμβουλίων και μελών) στην κινητοποίηση των ΕΒΕ στις 13 Οκτωβρίου, με την επισήμανση ότι «το κλείσιμο των καταστημάτων θα συντονισθεί πανελλαδικά χωρίς διαρροές των μεγάλων πόλεων». Παράλληλα, η ΟΕΣΘ αποφάσισε να προτείνει κοινό «μέτωπο» ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, με ημερομηνία αποδεκτή από όλους.
ΩΡΑΡΙΟ
Στις 21 Οκτωβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί τελικά η έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του ΕΣΛ με αποκλειστικό θέμα το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων. Η ανακοίνωση παρατίθεται αυτούσια:
«Ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας πρόκειται να πραγματοποιήσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση στην αίθουσα του ξενοδοχείου Divani Palace Λάρισας. Η πρώτη Γενική Συνέλευση ορίζεται την Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008 και ώρα 6,30 μ. μ. , η δεύτερη την Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008 την ίδια ώρα. Επειδή όμως δεν θα επιτευχθεί η προβλεπόμενη από το καταστατικό απαρτία και προς αποφυγή ταλαιπωρίας των συναδέλφων, θα πρέπει να έλθουν στη Γενική Συνέλευση που θα γίνει οριστικά στις 21 Οκτωβρίου 2008, ημέρα Τρίτη και ώρα 6:30 μ.μ. στην αίθουσα του Ξενοδοχείου DIVANI PALACE Λάρισας (Παπαναστασίου 19 – ισόγειο) με οποιοδήποτε αριθμό παρόντων μελών. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής: 1. Εκλογή προεδρείου, 2. Κατάθεση προτάσεων για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, 3. Ψηφοφορία επί των προτάσεων».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass