ΣΤΙΣ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ «ΚΛΕΙΔΩΣΕ» ΤΕΛΙΚΑ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΣΕΒΕΕ-ΕΣΕΕ

«Ρολά» κατεβάζουν έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες

* Με ομόφωνη πρόταση η διοίκηση του ΕΣΛ για το ωράριο λειτουργίας

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2008 3:45 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:45
Με συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας αναμένεται να κορυφωθούν οι αντιδράσεις επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων για ασφαλιστικό-φορολογικό. Οι δύο Συνομποσπονδίες, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ ανακοίνωσαν ως ημερομηνία κοινής κινητοποίησης την 22α Οκτωβρίου, ημέρα Τετάρτη. Στόχος είναι να κλείσουν όλα τα καταστήματα εμπορικής ή επαγγελματικής δραστηριότητας, ενώ μία-μία οι Ομοσπονδίες που συμμετέχουν στις τριτοβάθμιες οργανώσεις προχωρούν σε ανακοινώσεις για 24ωρα «λουκέτα».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων Ελλάδος, μόλις προχθές (2.10.2008) επετεύχθη συμφωνία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) για τον καθορισμό κοινής ημερομηνίας κλεισίματος των επιχειρήσεων, στις 22 Οκτωβρίου.
«Η συμφωνία αυτή για να υλοποιηθεί απαιτεί αλλαγές στους σχεδιασμούς της ΓΣΕΒΕΕ. Οι όποιες, όμως, δυσκολίες που δημιουργεί η αλλαγή της προκαθορισμένης, από την ΓΣΕΒΕΕ, ημερομηνίας κλεισίματος (13 Οκτωβρίου) είναι αμελητέες, όταν επιτέλους και για πρώτη φορά ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ μαζί, συμφωνούν να διαμορφώσουν ένα ενιαίο και ισχυρό μέτωπο για την επίλυση προβλημάτων, όπως το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Η αντίδραση των επαγγελματιών, των βιοτεχνών, των εμπόρων, των αυτοκινητιστών σε αυτές τις πολιτικές πρέπει να είναι μαζική, δυναμική και προ πάντων ενωτική», σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Σε πανελλαδικό επίπεδο, το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ αποφάσισε για τις 22 Οκτωβρίου κλείσιμο επιχειρήσεων σε κοινή πορεία ΓΣΕΒΕΕ-ΕΣΕΕ και τους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους, κεντρική συγκέντρωση στην Αθήνα (στις 11:00 π.μ. στην Πλατεία Κοραή -πεζόδρομος, σταθμός μετρό Πανεπιστήμιο), συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη (στις 10:30 π.μ. Κωλέττη 23-25-Περιφερειακή Διεύθυνση ΟΑΕΕ), συγκεντρώσεις στις πρωτεύουσες των νομών της περιφέρειας που θα καθορίσουν οι τοπικές Ομοσπονδίες.
Για τις 13 Οκτωβρίου, ημέρα Δευτέρα, καλούνται οι τοπικές και κλαδικές Ομοσπονδίες στην περιφέρεια και τα μεγάλα αστικά κέντρα να προχωρήσουν σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων τις οποίες θα επιλέξουν (καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, επιδόσεις ψηφισμάτων, συγκεντρώσεις). Στη Λάρισα, η ΟΕΒΕ του νομού θα συνεδριάσει εκτάκτως για το θέμα τη Δευτέρα, στο Επιμελητήριο.
ΩΡΑΡΙΟ
Με κοινή πρόταση για το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων θα εμφανιστεί η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, στη γενική συνέλευση του φορέα στις 21 Οκτωβρίου, καθώς οι τρεις παρατάξεις που συμμετέχουν στη διοίκηση, θα προτείνουν αλλαγή του ωραρίου μόνον για το Σάββατο, ώστε τα καταστήματα να ανοίγουν 9 π.μ. – 3 μ.μ. Ο πρόεδρος του ΕΣΛ, Νίκος Τζίκας στη συνέλευση θα μπορέσει να κατατεθεί οποιαδήποτε άλλη πρόταση για το ωράριο λειτουργίας και όλες θα τεθούν στη διαδικασία της ψηφοφορίας. Όσο για το τρέχον ωράριο, από την ερχόμενη εβδομάδα θα βγει σχετική ανακοίνωση για το χειμερινό ωράριο λειτουργίας, μέχρι να ενσωματωθεί και όποια αλλαγή (για το Σάββατο) τυχόν ψηφιστεί.
ΕΠΙΔΕΙΞΗ
Στο μεταξύ, ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας και η εταιρία Citylights πρόκειται να πραγματοποιήσουν επίδειξη γυναικείας μόδας, την ερχόμενη Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2008. Η επίδειξη θα γίνει με γυναικεία ενδύματα, υποδήματα και αξεσουάρ των εμπορικών καταστημάτων της Λάρισας στον πεζόδρομο της Κούμα (μεταξύ Μεγ. Αλεξάνδρου και Ρούσβελτ). Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα και θα τελειώσει στις 9 το βράδυ. Για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους: Μαρία Λιατοπούλου ή τον Πάνο Μιχαλάκο στα τηλέφωνα 6945-545530 και 6945-297974 ή με τη γραμματεία του Εμπορικού Συλλόγου στα τηλέφωνα 2410- 532330 και 2410- 532356.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass