ΝΕΟ "ΑΛΜΑ" ΚΑΤΕΓΡΑΨΑΝ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΔΙΑΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ

Αναπροσαρμογές επιτοκίων από Eurobank - Millennium

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2008 3:48 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:45
Σε αναπροσαρμογή των στεγαστικών επιτοκίων της προχωρά η Millennium. Αύξηση ορισμένων κατηγοριών επιτοκίων ανακοίνωσε και η Eurobank, λαμβάνοντας υπόψη -όπως τονίζει- τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στις διεθνείς αγορές χρήματος και επηρεάζουν σημαντικά τα επιτόκια αναφοράς Euribor και Libor.
Ειδικότερα το Βασικό Στεγαστικό Επιτόκιο της Eurobank, καθώς και τα Βασικά Επιτόκια επαγγελματικών δανείων αναπροσαρμόζονται κατά 0,25%.
Τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών και καταναλωτικών δανείων αναπροσαρμόζονται κατά 0,50%.
Η Millennium Βank ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε αναπροσαρμογή των στεγαστικών επιτοκίων από τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008.
Βάσει αυτής, τα σταθερά επιτόκια για τα στεγαστικά δάνεια σε ευρώ, διαμορφώνονται ως ακολούθως: σταθερό για 1 έτος από 4,95%, σταθερό για 2 έτη από 5,25%, σταθερό για 3 έτη από 5,45%, σταθερό για 5 έτη από 6,20%, σταθερό για 10 έτη από 6,30%.
Τα σταθερά επιτόκια για τα στεγαστικά δάνεια σε ελβετικό φράγκο, διαμορφώνονται ως ακολούθως: σταθερό για 4 έτη από 2,50% για το πρώτο έτος και από 4% για τα επόμενα 3 έτη, σταθερό για 2 έτη αμετάβλητο από 3,30%.
Υπενθυμίζεται ότι σε αυξήσεις επιτοκίων προχώρησε χθες και η Εθνική Τράπεζα, αυξάνοντας όλα τα σταθερά επιτόκια, ανεξαρτήτως διάρκειας, στα στεγαστικά δάνεια. Το σταθερό επιτόκιο διάρκειας 15 ετών ανήλθε στο 6,50% έναντι 5,80% πριν από λίγες ημέρες.
Αυξήσεις σε ορισμένες κατηγορίες επιτοκίων χορηγήσεων, έχει ανακοινώσει και η Τράπεζα Αττικής, ενώ άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια σε στεγαστικά δάνεια και κάρτες.
ΝΕΟ "ΑΛΜΑ" ΣΕ EURIBOR ΚΑΙ LIBOR
Στο μεταξύ τα επιτόκια διατραπεζικού δανεισμού στην Ευρώπη κατέγραψαν νέα ρεκόρ εν μέσω ανησυχιών ότι το κυβερνητικό σχέδιο στις ΗΠΑ για την ενίσχυση του χρηματοπιστωτικού κλάδου συνολικού ύψους 700 δισ. δολ. δεν θα επιτύχει να αναζωογονήσει την εμπιστοσύνη μεταξύ των τραπεζών.
Το διατραπεζικό επιτόκιο Euribor τριών μηνών πραγματοποίησε νέο άλμα-ρεκόρ στο 5,34% σήμερα όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τραπεζών. Παράλληλα, το επιτόκιο Libor τριμήνου του δολαρίου αναρριχήθηκε στο 4,33% στα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ένωση Βρετανικών Τραπεζών (BBA).
Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι συντονισμένες παρεμβάσεις των τραπεζών για την ενίσχυση της ρευστότητας στις διατραπεζικές αγορές.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διοχέτευσε 50 δισ. δολ. σε overnight παρέμβαση σε δολάρια με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 2,51%, κάτω από το 2,75% στη δημοπρασία της Πέμπτης, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones Newswires.
Η ζήτηση ξεπέρασε σημαντικά τη προσφορά, με τις προσφορές να ανέρχονται συνολικά στα 82,901 δισ. δολ. ξεπερνώντας το ποσό των 67,215 δισ. δολ. της Πέμπτης. Παράλληλα, η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε ότι δέχθηκε προσφορές συνολικού ύψους 35,17 δισ. δολ. σε εβδομαδιαία παρέμβαση ύψους έως 30 δισ. δολ. Εξάλλου, σε προγραμματισμένο δημοπρασία repo της Τράπεζας της Αγγλίας, η ζήτηση εμφάνισε μικρή πτώση και διαμορφώθηκε στα 8,18 δισ. δολ. από 8,935 δισ. δολ. την Πέμπτη. Η Τράπεζα της Ιαπωνίας διοχέτευσε 7,6 δισ. δολ. και η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας πρόσθεσε κεφάλαια ύψους 1,2 δισ. δολ.
ΕΚΤ: ΝΕΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ "ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΕΣ" ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
Παράλληλα, η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει σε περισσότερες τράπεζες να συμμετάσχουν σε έκτακτες δημοπρασίες. Ειδικότερα, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε ότι από τις 6 Οκτωβρίου 2008 και έως νεώτερη ενημέρωση, όλα τα ιδρύματα που είναι επιλέξιμα για συμμετοχή σε πράξεις ανοικτής αγοράς με βάση τυποποιημένες δημοπρασίες και που εκπληρώνουν επιπλέον επιχειρησιακά ή άλλα κριτήρια επιλογής που προσδιορίζονται από τις αντίστοιχες εθνικές κεντρικές τράπεζες, θα είναι επίσης επιλέξιμα για συμμετοχή σε ταχείες δημοπρασίες, ήτοι τις διαδικασίες που συνήθως χρησιμοποιούνται για διορθωτικές (fine-tuning) παρεμβάσεις.
Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν από τις εθνικές κεντρικές τράπεζες σε σχέση με ιδρύματα που εδρεύουν στα αντίστοιχα κράτη μέλη, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΚΤ. 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass