ΑΥΞΗΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ ΣΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΟΕΚ ΖΗΤΟΥΝ ΠΕΝΤΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Η κρίση απειλεί τα φθηνά δάνεια

* Ο Οργανισμός δε θα επαναδιαπραγματευτεί τους όρους των δανείων διαμηνύει η κ. Πετραλιά

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2008 3:44 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:48
Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα μεταβληθούν τα επιτόκια των δανείων που χορηγούνται ή χορηγήθηκαν μέσω του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, έδωσε η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, κατά την επίσκεψή της στα γραφεία του ΟΕΚ χθες. Η κ Πετραλιά είπε ότι για τα νέα δάνεια, που χορηγεί ο ΟΕΚ υπέγραψε συμβάσεις με 15 τράπεζες. «Πέντε από αυτές, ζητούν από τον Οργανισμό επαναπροσδιορισμό των όρων και των επιτοκίων», είπε και επισήμανε ότι «θέση μας
είναι πως ισχύει ό,τι υπογράψαμε». Διευκρίνισε δε, ότι και οι παλαιοί δικαιούχοι, που έχουν πάρει δάνειο με βάση το επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, δεν θα αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα. Άλλωστε, το τελευταίο ισχύει για όλους τους δανειολήπτες που έχουν ήδη υπογράψει σύμβαση για δάνειο με βάση το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ. Για το ίδιο θέμα, ο πρόεδρος του ΟΕΚ, Θωμάς Στάμος, υπογράμμισε ότι οι συμβάσεις του Οργανισμού με τις 15 τράπεζες ορίζουν ακριβώς τον τρόπο της δανειοδότησης. «Αν κάποιες από τις τράπεζες δεν μπορούν να τις εκπληρώσουν, τότε οι δικαιούχοι ας πάνε στις υπόλοιπες τράπεζες του πίνακα» είπε. Η κ. Πετραλιά συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του ΟΕΚ, καθώς και με τους διευθυντές των τμημάτων και τους εκπροσώπους των εργαζομένων.
Να σημειώσουμε πως το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν η Eυρωπαϊκή Kεντρική Tράπεζα μείωσε τα επιτόκιά της.Tα δάνεια του OEK έχουν ως βάση τα επιτόκιο της EKT και όχι το euribor συν ένα ποσοστό που κινείται μεταξύ 1,40% - 1,50%. Tο συνολικό αυτό επιτόκιο για τους δικαιούχους επιδοτείται από τον OEK αναλόγως της οικογενειακής κατάστασης και της οικονομικής επιφάνειας του δανειολήπτη.
Ωστόσο συνολικά το επιτόκιο κρίνεται στην παρούσα φάση εξαιρετικά μικρό για τις τράπεζες που χορηγούν τα δάνεια. ΄Eτσι εάν δεν βρεθεί λύση υπάρχει κίνδυνος παγώματος των δανείων προς τους δικαιούχους του OEK, παρατηρούν έγκυροι τραπεζικοί παράγοντες.
Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι αρκετοί εκ των δανειοληπτών λόγω της τάσης της ακρίβειας δυσκολεύονται αισθητά να αποπληρώσουν τα δάνεια που έχουν ήδη λάβει, παρά το γεγονός ότι το επιτόκιο των δανείων αυτών πρόσφατα υποχώρησε.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass