ΛΕΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΣΛ ΚΑΙ Γ.Γ. ΤΗΣ ΕΣΕΕ, ΝΙΚΟΣ ΤΖΙΚΑΣ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΩΝ ΕΒΕΑ-ΣΕΛΠΕ

«Καμία αλλαγή στις Κυριακές, ανθρώπινο ωράριο»

* Σε έρευνα με τη συμμετοχή και καταναλωτών προχωρά εντός του 2008 το Ινστιτούτο της ΕΣΕΕ

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2008 3:51 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:48
«Ούτε μια επιπλέον Κυριακή, πέραν των όσων ορίζει ο νόμος και η θέση μας είναι ένα ανθρώπινο ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων», σχολίασε ο πρόεδρος του ΕΣΛ και γενικός γραμματέας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Νίκος Τζίκας, με αφορμή την έρευνα καταναλωτών που διεξήγαγαν ΕΒΕΑ-ΣΕΛΠΕ. Ο κ.Τζίκας αμφισβήτησε ευθέως το αποτέλεσμα της έρευνας των δύο φορέων, ειδικά στο σημείο της γνώμης των καταναλωτών για την κυριακάτικη λειτουργία, και προανήγγειλε τη διεξαγωγή έρευνας -με τη συμμετοχή και καταναλωτών- εντός του 2008, από το Ινστιτούτο της ΕΣΕΕ.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας, ειδικά για το θέμα λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, οι καταναλωτές φέρονται να τάσσονται σε ποσοστό 51% κατά και 49% υπέρ, ενώ ο πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ, Θεόδωρος Βάρδας έκανε λόγο για αναζήτηση των «χρήσιμων» Κυριακών, οι οποίες, κατά τον ίδιο είναι η πρώτη Κυριακή κάθε μήνα (εκτός Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου), δηλαδή οκτώ Κυριακές τον χρόνο.
«Η έρευνα είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των εκπροσώπων των μεγάλων του λιανεμπορίου. Κι εμείς είμαστε κάθετα αντίθετοι με οποιαδήποτε αλλαγή ως προς αυτό το θέμα. Η αγορά δεν χρειάζεται περισσότερες ώρες, χρειάζεται κανόνες λειτουργίας. Οι ώρες είναι αρκετές, το χρήμα είναι αυτό που λείπει από τις τσέπες των καταναλωτών. Χρειάζονται πολιτικές ενίσχυσης της μικρής εμπορικής επιχείρησης, κάτι που άρχισε να γίνεται έντονα αντιληπτό σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και πολιτικές ενίσχυσης των χαμηλών εισοδημάτων», σημείωσε χαρακτηριστικά.
ΩΡΑΡΙΟ
Αναφερόμενος στις εξελίξεις σε τοπικό επίπεδο, αναφορικά με το ωράριο λειτουργίας, υποστήριξε ότι οι όποιες αλλαγές γίνουν –που θα γίνουν, είπε- θα είναι στο πλαίσιο ενός ανθρώπινου ωραρίου λειτουργίας. Υπενθυμίζεται ότι οι έμποροι της Λάρισας πραγματοποιούν έκτακτη γενική συνέλευση για το θέμα την ερχόμενη Τρίτη, 21 Οκτωβρίου, μια μέρα πριν την πανελλαδική κινητοποίησή τους. Πάντως, η πρόταση της διοίκησης προς το σώμα της συνέλευσης θα είναι ενιαία (και αφορά μια αλλαγή στις ώρες του Σαββάτου, για 9 π.μ. – 3 μ.μ.), ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα τεθούν επί τάπητος τουλάχιστον άλλες δύο προτάσεις αλλαγών στο ωράριο λειτουργίας.
 
 ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Εμποροϋπάλληλοι: Καμία αλλαγή
Αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και κατάργησης της κυριακάτικης αργίας δηλώνουν οι εμποροϋπάλληλοι της Λάρισας. Χθες το απόγευμα, μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Υπαλλήλων Εμποροϋπαλλήλων μοίρασαν στο κέντρο της πόλης ενημερωτικά φυλλάδια με το σύνθημα «κάτω τα χέρια από το ωράριο».
Το θέμα του ωραρίου αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής γενικής συνέλευσης του Συλλόγου, που θα γίνει στις 7 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Παράλληλα, θα συζητηθεί το θέμα των νέων κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, τα προβλήματα των εργαζομένων γυναικών στον κλάδο του εμπορίου και των υπηρεσιών, ενώ θα τεθούν και ζητήματα που αφορούν στην κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών, ενώ θα ανακοινωθούν και οι δράσεις του Συλλόγου για το επόμενο διάστημα.Υπενθυμίζεται ότι οι υπάλληλοι και εμποροϋπάλληλοι της Λάρισας έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ, στις 21 Οκτωβρίου 2008.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass