ΤΗΝ ΕΠΝΙΞΑΝ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΠΡΟΩΘΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Σε πτώχευση οδηγείται η Altec Telecoms

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2008 4:11 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:49
Αίτηση για κήρυξη πτώχευσης, λόγω επαπειλούμενης οικονομικής αδυναμίας κατ' άρθρ. 3 παρ. 2 του Πτωχευτικού Κώδικα, ανακοίνωσε πως θα καταθέσει η Altec Telecoms. Όπως επισημαίνει η εταιρία σε ανακοίνωσή της, σκοπεύει εντός της νομίμου προθεσμίας να υποβάλει στο πτωχευτικό δικαστήριο πρόταση σχεδίου αναδιοργάνωσης, «με στόχο τη διάσωση, την εξυγίανση και την καλύτερη αξιοποίησή της». Σημειώνεται ότι η αξία της συμμετοχής της Altec ABEE στην Altec Telecoms ανέρχεται σε 19,6 εκ. ευρώ, οι απαιτήσεις της μητρικής από την Altec Telecoms ανέρχονται στα 28,8 εκ. ευρώ, οι εγγυήσεις της μητρικής εταιρίας για τη θυγατρική της ανέρχονται στο ποσό των 1,2 εκ. ευρώ, ενώ τα αναμενόμενα έσοδα της μητρικής από εργασίες σε εξέλιξη στην Altec Telecoms ανέρχονται στα 31 εκ. ευρώ περίπου.
«Η Διοίκηση θεωρεί πως οι επιπτώσεις της παρούσας κατάστασης της Altec Telecoms προς τον Όμιλο Altec θα είναι σημαντικές, αλλά δεν θα είναι ικανές να δημιουργήσουν πρόβλημα στην συνέχιση των δραστηριοτήτων του Ομίλου», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση. Να σημειώσουμε πως τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε η Altec Telecoms δημοσιοποιήθηκαν όταν ο ΟΤΕ στις 22 Αυγούστου προχώρησε στη διακοπή των κυκλωμάτων της, με την αιτιολογία των ληξιπρόθεσμων οφειλών της. Σύμφωνα με τον Οργανισμό το ληξιπρόθεσμο και απαιτητό χρέος της Altec Telecoms προς τον ΟΤΕ ξεπερνάει τα 19 εκ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται σ΄ αυτό οι παρασχεθείσες υπηρεσίες κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2008.
Η θυγατρική της Altec για τις τηλεπικοινωνίες μόλις λίγους μήνες πριν είχε προχωρήσει σε ανακοινώσεις για ένα νέο ξεκίνημα, ενώ παράλληλα διεξήγαγε συζητήσεις για πιθανή συνεργασία ή εξασφάλιση στρατηγικού επενδυτή. Δεν είχε δικούς της πελάτες στις τηλεπικοινωνίες, καθώς δεν είχε επενδύσει στη σύνδεση στο τελευταίο άκρο του δικτύου του ΟΤΕ και η βασική της δουλειά στο χώρο αυτόν ήταν η ανάληψη ενός έργου στο πλαίσιο του Σύζευξις, του δικτύου δηλαδή που εξυπηρετεί τη δημόσια διοίκηση.
Σε κάθε περίπτωση φαίνεται πως η τηλεπικοινωνιακή αγορά αλλάζει και όπως δείχνουν οι εξελίξεις οι μόνοι που μπορούν να παραμείνουν «ζωντανοί» στο χώρο είναι όσοι έχουν δικούς τους πελάτες.   
ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΜΕΤΡΑ
Στο μεταξύ στη λήψη προσωρινών μέτρων κατά της ALTEC TELECOMS προχώρησε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) για τη μη συμμόρφωσή της με την αρχή της αδιάλειπτης παροχής υπηρεσιών και τη μη τήρηση της υποχρέωσης διεκπεραίωσης αιτήσεων φορητότητας. Σύμφωνα με την απόφαση της ΕΕΤΤ η ALTEC καλείται να προβεί άμεσα σε αποδοχή όλων των αιτήσεων φορητότητας που υποβάλλονται νομίμως και οπωσδήποτε εντός της ιδίας ημέρας υποβολής των σχετικών αιτημάτων φορητότητας.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass