ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΘΕΒ, ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΪΚΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ

Σημαντικές επενδύσεις στη Ρουμανία από την EXALCO και τη STAFF

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2008 3:34 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:49
Δυο από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές επιχειρήσεις του νομού Λάρισας διαπρέπουν στη Ρουμανία, όπου είναι εγκατεστημένες εδώ και χρόνια, αναπτύσσοντας σημαντική δραστηριότητα. Πρόκειται για τις βιομηχανίες αλουμινίου EXALCO και ετοίμου ενδύματος STAFF οι οποίες δραστηριοποιούνται και σε άλλες χώρες του εξωτερικού. Τις εγκαταστάσεις των δυο βιομηχανιών επισκέφθηκαν ο νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Νίκος Ρώμνιος, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησαν την προηγούμενη εβδομάδα ημέρες αυτές στη Ρουμανία με σκοπό την προώθηση των επιχειρηματικών ανταλλαγών.
Σκοπός της επίσκεψης αυτής, όπως τόνισαν και στις δηλώσεις τους οι κ. Ρώμνιος και Κατσαρός ήταν να στείλουν ένα μήνυμα στήριξης των επιχειρήσεων του νομού που δραστηριοποιούνται εξαγωγικά στο νομό.
Η EXALCO, διαθέτει ήδη εδώ και χρόνια υπερσύγχρονες και διαρκώς αναπτυσσόμενες εγκαταστάσεις 22.000 τ.μ στην περιοχή του Βουκουρεστίου και πραγματοποιεί σημαντικότατες πωλήσεις σε μια αγορά με μεγάλη οικοδομική δραστηριότητα που αποφέρει έναν κύκλο εργασιών που αγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ ετησίως. Το νομάρχη και τον Πρόεδρο του ΣΘΕΒ υποδέχθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της EXALCO κ. Γιώργος Καντώνιας, ο οποίος τους ενημέρωσε για τη δραστηριότητα της Εταιρείας και υπογράμμισε την ανάγκη να στηρίζουν οι θεσμοί της ελληνικής πολιτείας την υγιή ελληνική επιχειρηματικότητα στο εξωτερικό.
H STAFF, από την πλευρά της την οποία επίσης επισκέφθηκαν   οι κ. Kατσαρός και Ρώμνιος δραστηριοποιείται στη Ρουμανία εδώ και χρόνια και διαθέτει ήδη τρία καταστήματα στα μεγαλύτερα εμπορικά Κέντρα του Βουκουρεστίου, όπου είναι ήδη μια από τις πλέον γνωστές φίρμες στο χώρο του έτοιμου ενδύματος Το νομάρχη και τον Πρόεδρο του ΣΘΕΒ υποδέχθηκε και ξενάγησε στους χώρους του καταστήματος ο Πρόεδρος της STAFF κ. Γιάννης Δημοβέλης, ο οποίος χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό μήνυμα στήριξης » την παρουσία εκπροσώπων της ελληνικής Πολιτείας στις επιχειρήσεις του εξωτερικού. 
Σε δηλώσεις τους οι κ. Κατσαρός και Ρώμνιος τόνισαν ότι αποτελεί χρέος   για τη Νομαρχία και το Σύνδεσμο Θεσσαλικών Βιομηχανιών να στηρίζουν διαρκώς τις επενδύσεις και εξαγωγές των λαρισαϊκών επιχειρήσεων στο εξωτερικό, και εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την πρόοδο που διαπίστωσαν στις δυο μονάδες που επισκέφθηκαν. Η εξωστρέφεια, σημείωσαν, των λαρισαϊκών επιχειρήσεων αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο για την πρόοδο και την ανάπτυξη τους, στους σημερινούς ανταγωνιστικούς καιρούς, με πολλαπλά οφέλη και για την οικονομία του ν. Λάρισας. Μες την παρουσία μας στο Βουκουρέστι και τις επαφές με τους Ρουμάνους αξιωματούχους, διαμορφώνουμε ένα καλό κλίμα ώστε να επιλύονται προβλήματα και να προωθούμε τη συνεχή ανάπτυξη των επιχειρήσεων αυτών.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass