ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ 90 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ

Ανοίγει πύλες για το κοινό το «Pantheon Plaza»

* Στα «σκαριά» άλλα δύο εμπορικά εντός Ελλάδος - 53 project εντός της πενταετίας θα υλοποιήσει η Sonae Sierra

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2008 3:20 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:50
Με 90 καταστήματα σε λειτουργία κάνει «πρεμιέρα» σήμερα για το κοινό το εμπορικό κέντρο «Pantheon Plaza», στη Λάρισα. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να λειτουργήσουν άλλα 20 καταστήματα, καθώς έχει εκμισθωθεί το 98% της συνολικής διαθέσιμης επιφάνειας του εν λόγω κέντρου. Σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν χθες το μεσημέρι οι εκπρόσωποι της Sonae Sierra, αναφέρθηκε ότι η εταιρία ετοιμάζεται να προχωρήσει στην ανάπτυξη άλλων δύο εμπορικών κέντρων εντός Ελλάδος, επένδυση της τάξης των 200 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, οι εκπρόσωποι του πορτογαλικού ομίλου ανακοίνωσαν επενδύσεις ύψους 1 δισ. ευρώ στη γειτονική Ρουμανία, αλλά και το ενδιαφέρον της εταιρίας για τις αγορές της Τουρκίας και της Ουκρανίας.Στη δυναμική της Ελλάδας, αναφορικά με την ανάπτυξη εμπορικών πολυχώρων επισήμανε ο υπεύθυνος ανάπτυξης του ομίλου της «Sonae Sierra», Fernando Oliveira. Υπενθυμίζεται ότι το «Pantheon Plaza» είναι μια επένδυση της τάξης των 76,3 εκατ. ευρώ, εντός της οποίας θα λειτουργούν από σήμερα 90 καταστήματα. Συνολικά έχει εκμισθωθεί το 98% της συνολικής εκμισθώσιμης επιφάνειας του κέντρου, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 110 καταστήματα, κάτι που σημαίνει ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα είναι στη διάθεση του κοινού άλλα 20 καταστήματα. Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή των εγκαινίων του εμπορικού κέντρου, παρουσία εκπροσώπων των αρχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και των οικονομικών και παραγωγικών φορέων της πόλης.
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ
Οι προβλέψεις της «Sonae Sierra» για τα μεγέθη του «Pantheon Plaza» δεν άλλαξαν, καθώς οι εκπρόσωποι της εταιρίας εκτιμούν ότι αυτά δεν θα επηρεαστούν από την παγκόσμια οικονομική κρίση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, στο πρώτο 12μηνο λειτουργίας το «Pantheon Plaza» θα δεχθεί 5 εκατ. επισκέψεις, ενώ ο τζίρος των καταστημάτων θα ανέλθει σε 79 εκατ. ευρώ.
Η διεθνής οικονομική κρίση θα επηρεάσει -εμμέσως- και τα μεγέθη του ομίλου στην τρέχουσα χρήση, κυρίως στο επίπεδο της αξίας της ακίνητης περιουσίας. Όπως ανέφερε ο κ.Oliveira, η εξέλιξη αυτή ίσως οδηγήσει σε καθυστέρηση ή αναβολή -πάντως σε οποιαδήποτε περίπτωση όχι και σε ακύρωση- ορισμένων έργων που έχουν δρομολογηθεί. Να σημειωθεί ότι η «Sonae Sierra» έχει μέχρι στιγμής σε εξέλιξη συνολικά 29 project σε Ευρώπη και Βραζιλία, ενώ σε πέντε χρόνια από σήμερα, τα project θα ανέλθουν σε 53.
Βρισκόμαστε στο ναδίρ του οικονομικού κύκλου, είπε ο κ. Oliveira, ο οποίος εκτίμησε ότι η ανάκαμψη θα επέλθει μέσω της ανάκτησης της εμπιστοσύνης, μέσω και των συντονισμένων κινήσεων που γίνονται σε διεθνές επίπεδο. Ο ίδιος ανέφερε πως η εταιρία προτιμά να διαβλέπει «ευκαιρίες», εν μέσω της κρίσης, καθώς όπως είπε, η «Sonae Sierra» έχει γίνει αποδέκτης προτάσεων για να εξαγοράσει εμπορικά κέντρα (στην Ευρώπη, όχι στην Ελλάδα ακόμη). «Τις μελετούμε», δήλωσε ο κ. Olivera.
 ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Αναφερόμενος στα δύο νέα project επί ελληνικού εδάφους, ο υπεύθυνος ανάπτυξης της SS στην Ελλάδα, Tiago Eiro, δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την τοποθεσία. Ωστόσο ανέφερε ότι πρόκειται για δύο εμπορικά κέντρα, το ένα έκτασης 40.000 μ2 και το δεύτερο 30.000 μ2, επενδύσεις ύψους 200 εκατ. ευρώ, τα οποία βρίσκονται στη φάση μελέτης. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρία αναπτύσσει ήδη ένα εμπορικό στο Γαλάτσι Αττικής, το οποίο βρίσκεται στη φάση της αδειοδότησης, με εκτίμηση για έναρξη εργασιών εντός του 2009.
Στα εκτός Ελλάδος σχέδια της «Sonae Sierra», περιλαμβάνεται ένα επενδυτικό πρόγραμμα-μαμούθ, ύψους 1 δισ. ευρώ στη Ρουμανία, όπου ο όμιλος έχει ήδη εξαγοράσει ένα εμπορικό κέντρο στο Βουκουρέστι. Στα σχέδια του ομίλου ως το 2011 περιλαμβάνεται η ανάπτυξη άλλων τριών εμπορικών κέντρων στη ρουμανική αγορά (Κραϊόβα, Πλοέστι και Βουκουρέστι). Επιπλέον, ο όμιλος έχει βλέψεις και για άλλες χώρες της ΝΑ Ευρώπης, με την Τουρκία και την Ουκρανία να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.
ΕΓΚΑΝΙΑ H&M
Στο μεταξύ, σήμερα θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των δύο καταστημάτων που ανοίγει η H&M (Ηennes & Mauritz), στη Λάρισα - το ένα στις 10 το πρωί στο «Pantheon Plaza» και το άλλο στις 11 το πρωί, στην οδό Ρούζβελτ 4. Το κατάστημα του «Pantheon Plaza» καλύπτει χώρο 1.200 τ.μ. σε ένα επίπεδο, και θα προσφέρει πλήρεις συλλογές για γυναίκες με ρούχα, εσώρουχα και αξεσουάρ ενώ παράλληλα, θα διαθέτει ρούχα για τις μέλλουσες μητέρες, καθώς επίσης πλήρη βρεφική και παιδική συλλογή. Το κατάστημα θα παραμένει ανοιχτό Δευτέρα με Παρασκευή 9:00 – 21:00 και το Σάββατο 9:00 – 20:00. Το κατάστημα της Ρούζβελτ καλύπτει χώρο 720 τ.μ. και προσφέρει μεγάλη ποικιλία γυναικείων και αντρικών συλλογών, συμπεριλαμβανομένων εσωρούχων αξεσουάρ και τζιν. Το κατάστημα θα παραμένει ανοιχτό Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9:00 – 21:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο 9:00 – 17:00. Η Η&Μ διαθέτει ήδη τέσσερα καταστήματα στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass