ΚΑΘΩΣ ΟΙ «ΟΥΡΕΣ» ΣΤΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ

Ραντεβού... και το Νοέμβριο στο Κτηματολόγιο

* Όσοι θέλουν μπορούν από σήμερα να προγραμματίζουν την ημέρα που θα καταθέσουν τη δήλωση

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2008 3:37 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:50
Στη διεύρυνση του συστήματος ραντεβού και στους πολίτες, ανεξαρτήτως αριθμού δικαιωμάτων προχωρά από σήμερα το Κτηματολογικό Γραφείο Λάρισας. Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να μειωθεί η ταλαιπωρία των πολιτών που τις τελευταίες ημέρες προσέρχονται μαζικά, λόγω της λήξης της προθεσμίας, για την υποβολή της δήλωσης ακίνητης περιουσίας, θα μπορούν να εξασφαλίζουν, με την προσέλευσή τους στο Γραφείο, ραντεβού σε συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα, εντός του Νοεμβρίου αρκεί να έχουν πληρώσει το πάγιο τέλος των δικαιωμάτων στην τράπεζα.
Με το μέτρο αυτό, που έως τώρα το είχαν όσοι διέθεταν από 20 δικαιώματα και άνω, όλοι οι δημότες της Λάρισας είτε έχουν ένα ή δύο δικαιώματα, θα μπορούν αν το θελήσουν και αν βλέπουν ότι καθυστερούν, να ζητήσουν ραντεβού για τον επόμενο μήνα. Οι υπάλληλοι του γραφείου θα σφραγίζουν τη δήλωση και θα του ορίζουν την ακριβή ημέρα και ώρα κατάθεσής της, χωρίς να κινδυνεύουν με κυρώσεις αφού θα θεωρούνται εμπρόθεσμοι.
Να σημειωθεί ωστόσο το ραντεβού θα προγραμματίζεται για τις καθημερινές και για το πρωί έως τις 3.30 το μεσημέρι. Το Κτηματολογικό Γραφείο θα λειτουργεί από το Νοέμβριο με το παλιό ωράριο και όχι σε 12ωρη βάση και τα Σαββατοκύριακα όπως θα είναι μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.
Να υπενθυμίσουμε πως οι ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν έχουν αντίγραφα συμβολαίων εξαιτίας του μπλοκαρίσματος του Υποθηκοφυλακείου ή δεν έχουν προλάβει να κάνουν αποδοχή κληρονομιάς ή να πάρουν πιστοποιητικά από το Πρωτοδικείο Λάρισας μπορούν να κάνουν «Εμπρόθεσμη Δήλωση».
Στο μεταξύ λόγω της μεγάλης προσέλευσης των πολιτών, για ευνόητους λόγους, αριθμοί προτεραιότητας μετά τις 7 το απόγευμα δεν δίνονται από το Κτηματολογικό Γραφείο καθώς η διαδικασία θα ξεπερνούσε κατά πολύ το ωράριο λειτουργίας του. Το να πάει κάποιος 7.30 το βράδυ έχοντας μπροστά του δεκάδες συμπολίτες και να περιμένει να εξυπηρετηθεί μετά τη λήξη του ωραρίου δεν είναι συνετό.
Να θυμίσουμε ακόμη πως και την ερχόμενη Κυριακή 26 Οκτωβρίου, όλα τα γραφεία κτηματογράφησης θα μείνουν ανοιχτά από τις 8.30 το πρωί έως τις 15.30.
ΜΙΝΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ
Εξάλλου την παρέμβαση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ ζήτησαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ανδρ. Λοβέρδος και του ΣΥΡΙΖΑ Φ. Κουβέλης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα της κτηματογράφησης σε περίπτωση που οι πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με πολυετή δικαστικό αγώνα για την αναγνώριση της περιουσίας τους. Οι βουλευτές της Β' Αθηνών σημειώνουν ότι πολλοί δεν πρόλαβαν τις προθεσμίες που έθεσε η Κτηματολόγιο ΑΕ: «Η μη έγκαιρη εγγραφή οδήγησε στην αμφισβήτηση της κυριότητας των πολιτών στην ακίνητη περιουσία τους, της οποίας κυριότητας η αναγνώριση γίνεται μόνο από τα δικαστήρια. Ο φόρτος όμως των υποχρεώσεων που έχουν τα δικαστήρια δημιουργεί αδιέξοδα. Π.χ. ένας πολίτης που έχει χάσει την προθεσμία και ζητά δικαστική αναγνώριση της κυριότητας επί της περιουσίας του, παίρνει δικάσιμο τον Μάρτιο του 2011».
Οι Ανδρέας Λοβέρδος και Φώτης Κουβέλης ενημέρωσαν τον κ. Σουφλιά και σε συνεννόηση μαζί του απέστειλαν σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης του όλου θέματος, βάσει του οποίου, ο πολίτης, αν και υπερήμερος, θα μπορεί να δηλώνει την ακίνητη περιουσία του στην Κτηματολόγιο ΑΕ, καταβάλλοντας κάποιο μικρό πρόστιμο. Ο Γιώργος Σουφλιάς αντέδρασε με θετικό τρόπο στην πρόταση, διαμορφώνοντας την τελική ρύθμιση η οποία συντόμως θα πάρει το δρόμο προς τη Βουλή.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass