ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΠΕΡΙΚΟΠΕΙ ΑΠΟ 180.000 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ Η ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

"Καμπανάκι" για τους συνταξιούχους το έλλειμμα στον ΟΑΕΕ

Δημοσίευση: 27 Νοε 2015 0:48



Κίνδυνο να περικοπεί από 180.000 δικαιούχους – συνταξιούχους του πρώην ΤΕΒΕ, νυν ΟΑΕΕ, διατρέχει η πρόσθετη βασική σύνταξη ύψους 220 ευρώ. Πρόκειται για ένα μέτρο που επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο της προσπάθειας της μείωσης της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 2,25 δισ. ευρώ, που είναι μνημονιακή δέσμευση για τη διετία 2015 – 2016.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουν γίνει, στην περίπτωση που τελικά περικοπεί αυτό το τμήμα της σύνταξης, τότε η εξοικονόμηση για τον ΟΑΕΕ θα ανέλθει σε περίπου 25 εκατ. ευρώ το μήνα. Το συγκεκριμένο μέτρο, εξετάζεται στην περίπτωση που δεν γίνεται αποδεκτή η πρόταση για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών κατά μία ποσοστιαία μονάδα.
Να σημειωθεί ότι το έλλειμμα του ΟΑΕΕ, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2016 που εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ταμείου, αναμένεται να εκτοξευθεί στα 807 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση του Ταμείου το χαρακτηρίζει μη διαχειρίσιμο και ζητεί την επιπλέον χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ με το ποσό που αντιστοιχεί στο τέλος επιτηδεύματος και εισπράττεται μέσω TAXIS.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που εγκρίθηκαν την περασμένη εβδομάδα και το 2016 θα είναι ένα δύσκολο έτος για το ταμείο των εμπόρων - βιοτεχνών και αυτοκινητιστών, καθώς τα συνολικά έσοδα του ΟΑΕΕ θα ανέλθουν στα 4,018 δισ. ευρώ ενώ οι δαπάνες θα εκτιναχθούν στα 4,825 δισ. ευρώ.
Πάντως ο Οργανισμός προεξοφλεί αύξηση των εισφορών των ασφαλισμένων για κύρια ασφάλιση κατά 101 εκατ. ευρώ, το 2016, καθώς υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν στο 1,597 δισ. ευρώ από 1,496 δισ. ευρώ το τρέχον έτος. Οι εισφορές (παλαιές και νέες) για τον κλάδο υγείας υπολογίζονται στα 428 εκατ. ευρώ, ενώ στα 218 εκατ. ευρώ εκτιμάται η εισφορά των συνταξιούχων για τον ΕΟΠΥΥ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass