ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ ΘΕΣΜΟ

Τιμητικές διακρίσεις σε πέντε επιχειρηματίες της Λάρισας

* Βραβεύτηκαν από τη διοίκηση της Κεντρικής Ένωσης στο πλαίσιο των εργασιών της Γ.Σ.

Δημοσίευση: 30 Νοε 2015 0:10

Του Γιώργου Νούλη

Πέντε επιχειρηματίες της Λάρισας με αξιόλογη προσφορά στον επιμελητηριακό θεσμό και σημαντική συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής βράβευσε στο πλαίσιο της διήμερης γενικής συνέλευσή της, η διοίκηση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Στο κέντρο «Βερσαλίες» με το πέρας των εργασιών της πρώτης ημέρας της συνέλευσης, την περασμένη Παρασκευή και στη διάρκεια του επίσημου δείπνου που παρέθεσε η διοίκηση του Επιμελητηρίου Λάρισας στα μέλη της ΚΕΕΕ, επιδόθηκαν τιμητικές διακρίσεις σε επιχειρηματίες που σε πείσμα της αρνητικής συγκυρίας συνεχίζουν να καινοτομούν, να επενδύουν, να κάνουν γνωστή τη Λάρισα στο εξωτερικό, να στηρίζουν την οικονομία και την απασχόληση, ενώ ταυτόχρονα ως διοικητικά στελέχη του φορέα αναβάθμισαν τον ρόλο του και τον καθιέρωσαν στη συνείδηση του επιχειρηματικού κόσμου.

Ειδικότερα σε αναγνώριση της προσφοράς τους τιμήθηκαν οι:

* Ξενοφών Καντώνιας, της «Cosmos Aluminium», για την πολυετή επιχειρηματική του δράση, έχοντας διατελέσει και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας την περίοδο 1988-1993. Σημειωτέον η εταιρία κατατάσσεται ανάμεσα στις πιο προηγμένες τεχνολογικά εταιρίες του κλάδου στην Ευρώπη και στον ελλαδικό χώρο. Το βραβείο ο κ. Καντώνιας το παρέλαβε από τον πρόεδρο της ΚΕΕΕ Κων. Μίχαλο.

* Αφοί Παπαγιάννη, της χαλβαδοποιίας «Όλυμπος». Η εταιρία δραστηριοποιείται πάνω από 65 χρόνια παράγοντας τα πιο γνωστά και φημισμένα παραδοσιακά προϊόντα της θεσσαλικής γης στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Το βραβείο παρέλαβε ο Κωνσταντίνος Παπαγιάννης από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λάρισας Δημ. Αδάμ.

* Γιώργος Σαγρής, εκλιπών σήμερα, μέτοχος της εταιρίας «Μεταλλεμπορικής – Θ. Μακρής» της βιομηχανίας επεξεργασίας - φύλλων αλουμινίου, μια από τις κορυφαίες σήμερα εταιρίες του κλάδου. Ο Γ. Σαγρής διετέλεσε και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας το 2010. Το βραβείο παρέλαβε ο γιος του, Βασίλης Σαγρής, από τον α΄ αντιπρόεδρο της ΚΕΕΕ Παναγιώτη Παπαδόπουλο.

* Δημήτρης Γκουντόπουλος, για την πολυετή συνδικαλιστική προσφορά του, στα επιμελητηριακά δρώμενα. Ο Γκουντόπουλος διετέλεσε επί 12 συνεχή χρόνια πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας και η συνεισφορά του στην αναβάθμιση του πραγματικού ρόλου του Επιμελητηρίου ήταν τεράστια. Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του, από τον γ.γ. της ΚΕΕΕ Παναγιώτη Αγνιάδη, το μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Λάρισας Νίκος Ντάγκας.

* Νίκος Ευαγγέλου, για την πολυετή επιχειρηματική και συνδικαλιστική δράση του και την ανέλιξή του στις αυτοδιοικητικές αρχές. Ο κ. Ευαγγέλου διευθύνει μια από τις σημαντικότερες αντιπροσωπείες αυτοκινήτων της χώρας, υπήρξε γ. γραμματέας του Επιμελητηρίου Λάρισας και σήμερα είναι δήμαρχος Ελασσόνας. Το βραβείο ο κ. Ευαγγέλου παρέλαβε από τον α΄ αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Λάρισας Σωτήρη Γιαννακόπουλο.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Όσον αφορά στη γενική συνέλευση της ΚΕΕΕ, αυτά που πρέπει να επισημανθούν είναι τα μηνύματα που έστειλε η επιμελητηριακή κοινότητα τόσο στην πολιτική ηγεσία της χώρας από την οποία ζητά σταθερότητα και κλίμα συναίνεσης όσο και στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης από το οποίο ζητά δράσεις και παρεμβάσεις που να ευνοούν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Επί της ουσίας και συμπερασματικά οι 59 πρόεδροι των επιμελητηρίων της χώρας διατύπωσαν συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις οι οποίες κωδικοποιημένα είναι οι ακόλουθες:

- Επιτάχυνση και ολοκλήρωση των διαρθρωτικών αλλαγών στην οικονομία και στο κράτος.

- Διαμόρφωση σαφούς εθνικού σχεδίου ανάπτυξης

- Απλό, σταθερό και ανταγωνιστικό φορολογικό σύστημα, με συντελεστή 15% στο σύνολο των φορολογητέων κερδών για τα νομικά πρόσωπα.

- Τολμηρό πρόγραμμα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

- Αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ 2014 - 2020 για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

- Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της εγχώριας παραγωγής.

- Στήριξη της εξαγωγικής δραστηριότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.

- Επίσπευση της διοικητικής μεταρρύθμισης.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στο μεταξύ άξια αναφοράς ήταν και η τοποθέτηση κατά τη διάρκεια των εργασιών της συνέλευσης του προέδρου Επιμελητηρίου Λάρισας Δημ. Αδάμ ο οποίος αφού σκιαγράφησε τη ζοφερή εικόνα της μικρομεσαίας επιχείρησης στην περιοχή τόνισε μεταξύ άλλων πως «και οι επιχειρηματίες θα πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία να επαναπροσδιορίσουν την έμφυτη τάση τους για γρήγορο κέρδος, να επιδιώξουν στρατηγικές συμμαχίες για να αυξήσουν το μέγεθος της προσφοράς προϊόντων τους και να αποκτήσουν εξαγωγικό προσανατολισμό. Στο Επιμελητήριο Λάρισας -τόνισε- πιστεύουμε πως η Ελλάδα έχει επειγόντως ανάγκη μια αναπτυξιακή και μεταρρυθμιστική αλλαγή που θα διακρίνεται από εξωστρέφεια, αξιοκρατία, κίνητρα, ανταγωνισμό, ανταγωνιστικότητα, περιορισμό δαπανών, άνοιγμα κλειστών αγορών, υψηλότερες δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, αξιοποίηση της αδρανούς δημόσιας περιουσίας και έμφαση σε θέματα παιδείας, έρευνας και καινοτομίας. Πιστεύουμε ότι ειδικά στη διαχείριση των απλών καθημερινών ζητημάτων της οικονομίας το ρυθμιστικό πλαίσιο δεν πρέπει να αναθεωρηθεί αλλά να γραφεί εκ του μηδενός».

Πώς όμως θα ξεκινήσουμε με όλα αυτά, αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας δίνοντας ο ίδιος την απάντηση. «Καταρχήν, είπε, πρέπει να προστατέψουμε τις υφιστάμενες επιχειρήσεις, το κράτος να επανασχεδιάσει με ρεαλιστική οπτική όλο το φορολογικό σχέδιο και να καταβάλει τα οφειλόμενα στην αγορά, οι τράπεζες να διαδραματίζουν τον ρόλο τους και το κράτος να δώσει άμεσα προτεραιότητα σε μέτρα υποστήριξης της επιχειρηματικότητας. Για όλα αυτά τα θέματα το Επιμελητήριο Λάρισας συνεργαζόμενο με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους φορείς της περιοχής έχει καταθέσει τεκμηριωμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις, εστιάζοντας αρχικά στην τοπική ανάπτυξη. Ίσως σ’ αυτού του τύπου τις περιφερειακές συνεργασίες να κρύβεται και το μοντέλο επιλογής ευρύτερων λύσεων στα προβλήματα της εθνικής οικονομίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass