ΜΟΥΣΕΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ 2.800 ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Απολογισμός για το Λαογραφικό Μουσείο

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2016 8:30

 

Για το σχολικό έτος 2015-2016, από 19 Οκτωβρίου 2015 έως 22 Δεκεμβρίου 2015, στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας πραγματοποιήθηκαν ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες και ενήλικες πάνω σε θέματα που άπτονται του παραδοσιακού βίου με στόχο, άτομα όλων των ηλικιών να γνωρίσουν και να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με την παράδοση και την τοπική ιστορία.

Πιο συγκεκριμένα, το διάστημα αυτό επισκέφτηκαν το Μουσείο και πήραν μέρος σε εκπαιδευτικές δράσεις Μουσειακής Αγωγής 2800 άτομα.

Μαθητές από σχολεία του νομού Λάρισας και ολόκληρης της χώρας συμμετείχαν στις ξεναγήσεις και στα εκπαιδευτικά προγράμματα, συνοδευόμενα πάντα από εκπαιδευτικούς, ενώ το Μουσείο υποδέχτηκε 80 άτομα ειδικής αγωγής, καθώς διαθέτει ράμπα και εγκαταστάσεις που το καθιστούν προσβάσιμο σε άτομα με κινητικές δυσκολίες και αναπηρικά αμαξίδια.

Παράλληλα υλοποίησε επιμορφωτικά σεμινάρια και εργαστήρια για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οικογενειακά εργαστήρια εθιμικού κύκλου, κατά τα οποία γονείς και παιδιά πέρασαν δημιουργικά και ευχάριστα τα πρωινά της Κυριακής στο Μουσείο.

Το ίδιο δημιουργικά πέρασαν τα είκοσι παιδιά που φιλοξενήθηκαν στο Λαογραφικό Μουσείο, στο πλαίσιο του χριστουγεννιάτικου Sleepover, με αντίστοιχες εκπαιδευτικές δράσεις.

Τέλος, στα προγράμματα Μουσειακής Αγωγής συμμετείχαν και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass