ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΛΙΝ

«Σύντομη συνάντηση» στο «Χατζηγιάννειο»

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2016 1:36

 

Το αριστούργημα του Ντέιβιντ Λιν «Σύντομη συνάντηση» προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, σήμερα Τρίτη στις 7 το απόγευμα και 9.30 το βράδυ στο «Χατζηγιάννειο» με γενική είσοδο 4 ευρώ. Η συγκινητικότερη ίσως κινηματογραφική ιστορία ενός αδύνατου έρωτα, καθρέφτης μιας ολόκληρης κοινωνίας και του τέλους μιας εποχής. Ψηφίστηκε δεύτερη καλύτερη βρετανική ταινία όλων των εποχών, ενώ κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο στις Κάννες και τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ. Μια νοικοκυρά κι ένας γιατρός γνωρίζονται στο σιδηροδρομικό σταθμό και αρχίζουν να συναντιούνται μία φορά την εβδομάδα. Παντρεμένοι και οι δύο, αλλά ερωτευμένοι μεταξύ τους, προσπαθούν να διατηρήσουν με κάθε τρόπο την ιδιόρρυθμη, έντονη πλατωνική σχέση τους.

Η Λόρα Τζόνσον ζει σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της Αγγλίας με τον σύζυγό της. Μία ημέρα την εβδομάδα παίρνει το τρένο και επισκέπτεται το κοντινό Μίλφορντ για τα ψώνια της και για να παρακολουθήσει την απογευματινή παράσταση στον κινηματογράφο. Ένα βράδυ και ενώ περιμένει στο σταθμό του Μίλφορντ το τρένο για την επιστροφή, μπαίνει στο μάτι της σκόνη. Αυτό το ασήμαντο γεγονός θα αποτελέσει την αφορμή να γνωριστεί με τον γιατρό Άλεκ Χάρβεϊ.

Ο Άλεκ με το ίδιο δρομολόγιο πηγαίνει στο Μίλφορντ μία φορά την εβδομάδα όπου εργάζεται ως σύμβουλος στο τοπικό νοσοκομείο. Απολαμβάνοντας ο ένας την παρέα του άλλου, συνεχίζουν να συναντιούνται τακτικά στο μικρό καφέ του σταθμού.

Σιγά-σιγά αυτή η αμοιβαία συμπάθεια εξελίσσεται σε κάτι άλλο, κάτι βαθύτερο, όμως τόσο η Λόρα όσο και ο Άλεκ είναι παντρεμένοι και έχουν παιδιά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass