ΟΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΔΙΕΘΕΤΑΝ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Αυλαία για τις Ψηφίδες Ιστορίας Τυρνάβου

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2016 0:05

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 η Διημερίδα «Ψηφίδες Ιστορίας Περιοχής Τυρνάβου», η οποία συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Τυρνάβου και τον «Όμιλο Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας».

Κηρύσσοντας τη Διημερίδα ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο Δήμος Τυρνάβου ξαναπιάνει το νήμα από τα Συνέδρια των Τυρναβίτικων Σπουδών της δεκαετίας του 1990. Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι να διασυνδεθεί τελικά όλος αυτός ο πλούτος με την εκπαίδευση των σχολείων του Δήμου και την εκπαιδευτική διαδικασία.

Κατά το κλείσιμο των εργασιών της ο κ. Σπανός – πρόεδρος του Ομίλου Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της διημερίδας – σημείωσε πως το είδος των εισηγήσεων κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών περιοχών, δηλαδή αρχαιολογικά, ιστορικά, πολιτισμικά, οικονομικά κ.α. δεδομένα, τα οποία αφορούν στο μακρινό αλλά και το πιο πρόσφατο παρελθόν της περιοχής. Παράλληλα, με ιδιαίτερη ικανοποίηση, επισήμανε πως το σύνολο των εισηγήσεων διέθετε άρτιο και υψηλό επιστημονικό επίπεδο, ενώ και η παρουσίαση της εργασίας των μαθητών του Γενικού Λυκείου Τυρνάβου ανέδειξε πως οι νέοι της πόλης διακατέχονται από γόνιμη διάθεση έρευνας και μελέτης του παρελθόντος.

Τέλος ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Τυρνάβου κ. Κώστας Κουλιός, κλείνοντας τόνισε πως η συγκεκριμένη Διημερίδα τοποθετείται, ως η πλέον πρόσφατη, στην σειρά και των υπόλοιπων ανάλογων πρωτοβουλιών (το πρώτο και το δεύτερο Συνέδριο Τυρναβίτικων Σπουδών) που διοργανώθηκαν κατά το παρελθόν. Αυτού του είδους οι επιστημονικές συναντήσεις παρέχουν πολυτιμότατες πληροφορίες στον Δήμο – ως θεσμό που χαράσσει πολιτική – αναφορικά με τις προτεραιότητές του στον τομέα του πολιτισμού. Οι «Ψηφίδες Ιστορίας Περιοχής Τυρνάβου» ανέδειξαν την ύπαρξη σημείων και μνημείων στον τόπο που λειτουργούν ως παλίμψηστα πολιτισμών και τα οποία μεταφέρουν στο παρόν και στο μέλλον άφθονο ιστορικό νόημα. Στα μνημεία αυτά ο Δήμος οφείλει να εστιάσει και να αναζητήσει τρόπους, ώστε να ενταχθούν με ζωντανό, και όχι απλώς μουσειακό, τρόπο στον πολιτισμικό ιστό του τόπου.

Η Οργανωτική Επιτροπή αποτελούνταν από τους Δάφνη Ζαρώνα φιλόλογο, Κώστα Θεοδωρόπουλο ιστορικό ερευνητή, Κώστα Κουλιό αντιδήμαρχο Τυρνάβου, Μιχάλη Λαφαζάνη δάσκαλο, Δρ. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Αναστάσιο Μάτο φιλόλογο, Δρ. Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κωνσταντινιά Πατσή, φιλόλογο, διευθύντρια ΓΕΛ Τυρνάβου MBA, Staffordshie University, Κώστα Σπανό Πρόεδρο του Ομίλου Φίλων Θεσσαλικής Ιστορίας, εκδότη του «Θεσσαλικού Ημερολογίου», Βασίλη Τσολάκη αρχιτέκτονα μηχανικό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass