ΜΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

«Μήνας Θεάτρου Σκιών» στο Λαογραφικό Μουσείο

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2016 8:32

 

H Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, διοργανώνουν «Μήνα Θεάτρου Σκιών» με τον σκηνοθέτη - καραγκιοζοπαίχτη Γιάννη Βουλτσίδη, από την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου έως την Παρασκευή 18 Μαρτίου, που θα περιλαμβάνει ένα συνδυασμό παραστάσεων θεάτρου σκιών με ζωντανή μουσική, εργαστηρίων και δρωμένων.

Το «θέατρο της σκιάς» του Γιάννη Βουλτσίδη, θεωρείται ένα από τα καλύτερα στο είδος του παγκοσμίως. Έχει ανανεώσει τη δραματουργία του «Καραγκιόζη», επεκτείνοντας την και σε άλλους ήρωες, όπως ο «Τρομάρας» του Γεωργίου Βιζυηνού.

Κάθε παράσταση συνδυάζει θέατρο, μουσική, αφήγηση και την τεχνική του θεάτρου σκιών. Κατά τη διάρκεια του «1ου Μήνα Θεάτρου Σκιών» θα παρουσιαστεί «Ο Καραγκιόζης μάγειρας στην Αργώ του Ιάσονα» όπου πρωταγωνιστεί ο γνωστός Θεσσαλός ήρωας.

Κάθε παράσταση θα περιλαμβάνει ένα δεύτερο μέρος ανοιχτού εργαστηρίου σκιών, όπου τα παιδιά θα ανεβαίνουν στη σκηνή και πίσω από τον μπερντέ θα μυούνται στην τεχνική του θεάτρου Σκιών.

Οι παραστάσεις και τα εργαστήρια αφορούν μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο. Θα πραγματοποιούνται στο Λαογραφικό Μουσείο κάθε μέρα από τις 25/2 έως τις 18/3, η πρώτη 9 π.μ. -10:30 π.μ. και η δεύτερη 11π.μ. -12:30 μ.μ.

Το εισιτήριο είναι 3 ευρώ. Μέγιστος αριθμός παιδιών 100. Για δηλώσεις συμμετοχής: Δευτέρα - Παρασκευή 12 μ.-2 μ.μ. στο τηλέφωνο 2410239446.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass